Tümbüldek’te ihale tamam… Doğaya uyumlu, betonsuz, tek katlı evlerle yatay termal köy geliyor

MUHAMMED ETKESER
MUHAMMED ETKESER

İhaleyi… 28 Ağustos günü duyururken, dünya ve Avrupa’da yükselen değer sağlık turizmi alanında Bursa’nın Afyon ve Kütahya’ya kaptırdığı kaplıca kenti özelliğini geri alabileceği bir yatırımdan söz ettik.
O yatırım için…
Kültür ve Turizm Bakanlığı ihale duyurusunu Resmi Gazete’de yayınlarken, proje için yıllardır çaba harcayan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de yatırımcılara şu çağrıyı yaptı:
“Gelin, elinizi taşın altına koyun, bir başarı hikayesini birlikte yazalım.”
İşte…
O çağrıyla Bursa’nın Sanayicisi Muhammed Etkeser ihaleye girip kazandı.
Bursa OSB’de tekstil ve Mustafakemalpaşa OSB’de sentetik iplik üretimi yapan Etkeser’i arayıp “Hayırlı olsun” dediğimizde şunu söyledi:
“Gittim, gezdim gördüm. Muhteşem bir doğa, harika bir orman, müthiş bir Suuçtu ve kaplıca var. Fakat bugüne kadar bir şey yapılmamış.”
Projeye bakışı şu::
“Kültür ve Turizm Bakanlığı bize 5 kat ve 300 yataklı tesis izni veriyor. Fakat yeri görünce ormana beton dökmenin cinayet olacağını düşündüm. Tek ve en fazla 1.5 katlı taş-ahşap evlerle ‘yatay termal köy’ kararı verdim.”
Buna göre…
Otoyola Karacabey Kavşağı’ndan 27, Susurluk Kavşağı’ndan 21 kilometre uzaklıkta olan Tümbüldek’te 100 civarı ev planlayan Etkeser’e projeye ne zaman başlayacağını sorduğumuzda şunu söyledi:
“Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sözleşmeyi imzaladık. Şimdi 1/5000 ve 1/1000’lik imar planları hazırlanacak. O süreç işliyor.”
Heyecanını şöyle dile getirdi:
“Tümbüldek’te çevresiyle, toplumuyla herkesi memnun eden doğaya uygun proje için yola çıktık. Eğer ufuk açabilirsek, belki 5-10 kişi daha gelip yatırım yapar. Heyecanımız bunun için.”
Anladığımız şu:
28 Ağustos’taki yazımızın başlığında olduğu gibi, Bursa’nın yeni termal cazibe bölgesi haline gelen Tümbüldek’te iç ve dış turizm hayalinin gerçekleşmesi için ilk adım atıldı.
Gerisi de gelir.