Teşkilat görüşünü almak 10 saniye… Siyasette mekanları ortadan kaldıran teknoloji dönüşümü

AK PARTI IL BASKANI DAVUT GURKAN
AK PARTI IL BASKANI DAVUT GURKAN

İlk deneme… 25 Eylül’de gerçekleştirilen AK Parti Bursa 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi’nde yapıldı.
Toplantıya girişte…
Teşkilat mensuplarına verilen QR kodlarla herkesin sorulara cevap vermesi, kafasındaki soruları da elindeki cep telefonundan sorabilmesi sağlandı.
Böylece…
Siyasette ilk kez bilgi teknolojileri sistemi uygulandı. Bursa’nın geliştirdiği bu dijital siyaset yöntemi AK Parti Genel Merkezi’nin de ilgisini çekti ve tüm illerde uygulanabilmesi için daha yakından izlemeye alındı.
Başarıya ulaşılan sistemin aksayan yerleri de ilk uygulamada analiz edildi.
Şimdi…
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan bu uygulamayı, siyasette bilgi teknolojilerinden yararlanma anlayışıyla bir adım daha ileriye taşıyor.
Yine…
Bursa kadrolarının hazırladığı ve yine Türkiye’de ilk özelliği taşıyan yeni sistemle, AK Parti herhangi konuda teşkilatının görüşünü 10 saniyede öğrenebilecek.
Üstelik…
Sistem yalnızca yönetim ve mahalle başkanlarıyla sınırlı kalmayacak, AK Parti’nin Bursa’daki 350 bin civarında olan tüm üyelerini de kapsayacak.
Bir anlamda…
Genel ve yerel konularda aynı anda en büyük katılımla en hızlı sonuç alınan en hızlı anket sistemi ortaya çıktı.
Bu uygulama da…
İl Danışma’da olduğu gibi cep telefonu uygulamasıyla yapılacak.
Sistemle teşkilat ve üyelerin ne düşündükleri öğrenilirken, değerlendirilip bilgiye dönüştürülecek ve yol haritalarının belirlenmesinde kaynak oluşturacak.
Uygulamayla…
Teşkilat görüşünü öğrenmek için mekanlarda buluşma zorunluluğu ortadan kalkacak ve görüş belirlemek için bir araya gelinmesi beklenmeyecek.
Ayrıca…
Son dönemde tartışması artan sosyal medya yanıltmalarına karşı teşkilatı bilgilendirme fırsatı elde edilecek.
Kısacası…
AK Parti Bursa’nın geliştirdiği ve “bilgi teknolojisi nimetlerinden yararlanma” anlayışı siyasetin teknoloji dönüşümü için de önemli.