Gerçek bir beyefendi olan Şahin Gençal’ın siyasi tarzı bilinir, ama çok az kişinin bildiği bir özelliği daha var.
22 yıldır, yaz-kış demeden sabah erken saatte evinden çıkar Uludağ Yolu’ndan Misi’ye kadar yüzlerce, belki binlerce sokak hayvanına mama götürür.
Kışları -20 derecede bile “aç kalmasınlar” diye yollara düştüğü hayvanların da Şahin Gençal’ın yolunu gözlediklerini ve onu görünce sevinçlerini belli ettiklerini biliyoruz.
Ne var ki…
20 yıl önce, CHP İl Başkan Adayı olduğunda Olay Televizyonu’ndaki programımızda canlı yayında kalp spazmı geçiren Gençal bu kez yapılan anjiyosunda damarının daraldığını öğrendi.
5 stent takılan Gençal’a doktorları sabahları evden çıkıp sokak hayvanlarına mama götürmesini yasakladılar.
O da sosyal medya hesabından duygulu bir veda paylaşımı yaptı.
