Bu da pandemi sorunu: Çocuklar sınav kaygısını yensinler diye harekete geçtiler

BUSADER BASKANI TULIN GUNBATILI VE ESIN SEYMEN
BUSADER BASKANI TULIN GUNBATILI VE ESIN SEYMEN

Her fırsatta… Pandeminin yaşama etkilerini konuşuyoruz. İşten alışverişe, spordan eğlenceye alışkanlıklarımız değişti. Sürecin psikolojik etkileri de var.
Özellikle, öğrencilerde sınav kaygısı ortaya çıktı.
İşte…
Kısa adı BUSADER olan Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği ileride ruh sağlığı sorunlarına dönüşebilecek bu konu için harekete geçti.
Hafta içinde…
Haziran ayında BUSEDER Başkanlığı’Kurucu Başkan Zerrin Özgüle’den devralan Tülin Günbatılı ve Yönetim Kurulu Üyesi Esin Seymen’le sohbet ederken, “hayata tutunuyoruz” mottosuyla yeni dönem projelerini konuştuk.
İstanbul Şubesi’ni açan, Ankara Şubesi için hazırlık yapan BUSADER’de Özgüle yeni dönemde Danışma Kurulu Başkanlığı üstlenirken, Prof. Dr. Bülent Oktay da kurulda görev aldı.
Başkan Günbatılı ve yönetimi bu dönem için 3 başlık belirlemişler: Organ bağışı,  ruh sağlığı-kaygısız yaşam, ilk yardım.
Öncelik…
Bülent Hoca’nın katkısıyla, organ bağışında yanlış bilinen doğruları anlatacaklar. İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle tedirginlikleri gidermek istiyorlar.
İlgimizi ise…
Gündeme aldıkları ruh sağlığı-kaygısız yaşam projesi çekti. Onu da BUSADER Başkanı Tülin Günbatılı şöyle anlattı:
“Sağlıklı gelecek gençlerin sağlıklı mantalitesiyle olabilir. O nedenle, pandemi döneminde ortaya çıkan çocukların sınav kaygısını önemsedik.”
Şu bilgiyi verdi:
“Özellikle 8 ve 12. sınıflarda sınav kaygısı yaşanıyor. Biz de bunu gidermek için okullarda tarama yapmak üzere Psikologlar Derneği Bursa Şubesi ile görüşüyoruz. Yıldırım ve Gürsu’yu pilot bölge belirledik.”
Bu noktada…
Yıldırım ve Gürsu belediyeleriyle protokol aşamasına geldiklerini açıkladı.
Sonra da şunu söyledi:
“Okullarda doğru ruh sağlığını anlatacağız. 8 ve 12. sınıflardaki çocukların sınav kaygılarıyla başa çıkabilmeleri için bilgilendirme yapacağız.”