Yaşamın her alanında kadının yeri için kırsalın üreten kadınları örgütleniyor

AK PARTi BURSA MiLLETVEKiLi VE KADIN KOLLARI TESKiLAT BASKANI EMiNE YAVUZ GOZGEC
AK PARTi BURSA MiLLETVEKiLi VE KADIN KOLLARI TESKiLAT BASKANI EMiNE YAVUZ GOZGEC

Aslında… Konu, Türkiye’nin gelişmişlik kriterleri açısından önem taşıyor. Bunun yolu da örgütlü toplumdan geçiyor. Üstelik, sosyal yaşam konusunda eksik kalan kırsaldaki kadın için daha da önemli.
İşte…
Kırsalda zaten üretimin içinde olan kadının ekonomik güce de ulaşabilmesi son dönemin en önemli hedefleri arasında yer alıyor.
Hatta…
Siyasi yaşamında bunu kendine misyon edinen, geçen dönem TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesindeki Kırsal  Alanda  Kadının Güçlendirilmesi ve Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Alt Komisyonu Başkanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç bu dönem AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Teşkilat Başkanı olarak programına kırsalda kadının güçlenmesi konusunu da aldı.
Aradığımızda…
AK Parti Kadın Kolları Kampı için Kızılcahamam’daydı. Yürüttüğü çalışmaların geldiği noktayı şöyle anlattı:
“Kırsaldaki kadının üretim yanında pazarlamanın da içinde olmasını, ihracat yapabilir hale gelmesini hedefliyoruz. Bunun yolu da kırsaldaki kadın kooperatifleri ve köylerdeki kadın derneklerinden geçiyor.”
Üzerinde durduğu şu:
“Kırsalda kadın kooperatiflerinin güçlenmesi aynı zamanda kadın girişimciliği ve kadın istihdamının artması demek. Böylece kadınların birlikte iş yapma kültürleri gelişiyor. Kadınların ticaret hayatına, ekonomiye katkı koymasını sağlıyor. Ortaya ekonomik değer çıkıyor.”
Umudu şu:
“Üretimden pazarlamasına kadar çeşitli ayakları olan proje, kentten köye dönüş olan tersine göçü başlatabilir.”
Şunu açıkladı:
“Bursa’da 24 kadın kooperatifi ve 30 civarında köy kadın derneği var. Bu kooperatif ve derneklerle 16 Eylül Perşembe günü Almira Otel’deki Bacı Bey Ödül Töreni’nde buluşuyoruz.”
Anlaşılan o ki…
Kent Kültürü Derneği’nin organize ettiği Bacıbey Ödülleri’yle, kırsalda kadının ekonomik güce katılımında farkındalık oluşturulacak.