Siyaset teknolojiyle tanıştı… AK Parti ilk adımı attı, teknoloji şehirleri için elektronik dönüşümü başlattı

AK PARTi BiLGi VE iLETiSiM TEKNOLOJiLERi BASKANLIGI EKiBi CALISMASI GULTEN DTOGRUL ORHAN SAMAST
AK PARTi BiLGi VE iLETiSiM TEKNOLOJiLERi BASKANLIGI EKiBi CALISMASI GULTEN DTOGRUL ORHAN SAMAST

Siyasi partilerde… Genel Merkez yapılanmasından başlayıp il ve ilçe teşkilatları boyutunda işleyişe dönüşen birimler var.
Sosyal işlerden halkla ilişkilere, eğitimden kültüre pek çok birim siyasi partilerin yönetim kurulları çalışmalarını planlayıp uygulamaları yürütüyor.
Bu birimlere…
AK Parti bir yenisini ekledi. Mart ayında yapılan kurultay sonrası, siyasette ilk kez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı oluşturuldu.
Ardından…
Ankara’daki yeni yapılanmanın teşkilatlardaki öncülüğünü ise AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan üstlendi, İl Yönetim Kurulu içinde Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı oluşturdu.
Yönetim kurulu üyesi Gülten Doğrul başkanlığı üstlenirken; Orhan Samast, Erol Oruç, Ahmet Aras, İl Kadın Kolları’ndan Pakize Çetin ile İl Gençlik Kolları’ndan Merve Aykut Altuntaş da Doğrul başkanlığındaki birimde yer aldılar.
Yeni birim ilk toplantısını da geçtiğimiz gün yaptı ve çalışmaya başladı.
Böylece…
Siyasi işleyiş doğrultusunda sıra, Bilgi ve iletişim Teknolojileri Komisyonu’nun kurulmasına geldi.
Bu yapı…
Siyasetin iç işleyişi anlamında bir ilk özelliği taşıyor. Bir başka ifadeyle söylemek gerekirse, bilgi teknolojileri ve elektronik dönüşüm için siyasette ilk adımı atan AK Parti’de teşkilatlar arasındaki öncülük de Bursa’nın oldu.
Yeni birim…
Yerel yönetimlerde akıllı şehirler uygulamasıyla başlayan ve bireylerin yoğun teknoloji kullanımıyla gündeme gelen teknoloji şehirleri için altyapı olacak.
Yanı sıra…
Sosyal medya, e-devlet kullanıcı sayılarının artması, teknoloji altyapısının çok ilerlemesi gibi konularla ortaya çıkan elektronik dönüşüm alanında belirleyici çalışmaların siyasi ayağını yürütecek.
Şehirlerin teknoloji altyapıları ve akıllı belediyeciliğin hızlandırılması için planlamalar yaparken, parti teşkilatlarını da elektronik dönüşüme hazırlayacak.