Şehir Hastanesi metrosu çalışmaları araziden başladı, Mudanya Yolu’nun etkilenmemesi için hesaplar çok ince

SEHiR HASTANEASi METRO iNSAATI iLK CALISMALAR VE YOL DUZENLEMESi
SEHiR HASTANEASi METRO iNSAATI iLK CALISMALAR VE YOL DUZENLEMESi

Cuma günü… Bursaray’ı son durağı Emek İstasyonu’ndan Geçit-Balat güzergahıyla Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak ve tümü yeraltından yapılacak çalışmada proje değişikliklerinin tamamlandığı, inşaatın Balat’ın arkasında başladığı bilgisini aldık.
Görüntü alabilmek için Şehir Hastanesi’nin yan tarafındaki, Balat’ı gören tepeye çıktığımızda, iş makinelerinin Balat-Şehir Hastanesi arasındaki güzergahta açık arazi düzenleme çalışmasına başladıklarını gördük.
Ardından…
Önceki akşam ve dün sabah da Mudanya Yolu üzerindeki Emek-Geçit arasında kırmızı-beyaz renkli seyyar yol ayrıştırma sistemleri yerleştirildi.
Buna karşın…
Mudanya Yolu’ndaki kazı çalışmaları önümüzdeki hafta başlayacak.
Böylece…
2 Nisan’da Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle temeli atılan, ancak Danıştay’ın iptal etmesiyle ihalesi yenilenen Bursaray Şehir Hastanesi hattında çalışmalar da planlandığı süreçte başlamış oldu.
Bu noktada…
Mudanya Yolu’nun son yıllarda artan trafik yoğunluğu bilindiği için metro inşaatı süresince sürücüleri nelerin beklediği sorusu akla geliyor.
Ona da şu cevabı verebiliriz:
Bursaray’ı Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatacak metro hattı için ilk proje hazırlandığında Mudanya Yolu’nun kapanması, trafiğin de alternatif yollar olarak mahalle içlerinden verilmesi planlanıyordu.
Ancak…
Geçit’in fonksiyonel, Mudanya Yolu’nun da yoğun arter olması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ısrarı ve çabasıyla ihale iptali fırsata dönüştürülüp proje değişikliğine gidildi.
Yeni projede…
Gidiş-geliş 3’er şeritli olan Mudanya Yolu’nun yalnızca 1’er şeridi metro inşaatında kapatılacak, gidiş-geliş 2’şer şerit açık olacak. Yanı sıra, mahalle içlerinde planlanan alternatif yollardan da ulaşım sağlanabilecek.
Umarız, sıkıntısız bir süreç yaşanır ve metro inşaatı planlanan süresinde biter.