Memleket Partisi kurultayı bitirdi, agresif siyasete başladı: Ankara Bursa’yı önemsemiyor!

YAZI iCiN MEMLEKET PARTiSi iL BASKANI GUNER AKLAN ENGiN TASDEMiR TOLGA OZUKURT SEZGi HASRET FERiDUN GUMUS
YAZI iCiN MEMLEKET PARTiSi iL BASKANI GUNER AKLAN ENGiN TASDEMiR TOLGA OZUKURT SEZGi HASRET FERiDUN GUMUS

Hızlı bir süreç yaşadı… Türkiye çapında 12 bin 783, Bursa’da 283 üyesi olan Memleket Partisi önce örgütlendiği il-ilçe kongrelerini, sonra kurultayını yaptı.
Ardından da…
Daha agresif siyaset parolasıyla harekete geçti.
Nitekim…
Muharrem İnce’nin lideri olduğu Memleket Partisi İl Başkanı Güner Aklan ve yönetiminden Engin Taşdemir, Tolga Özükurt, Sezgi Hasret, Feridun Gümüş ziyarete geldiklerinde, yeni sürece konuştuk.
Aklan önce Bursa tablosu bilgisi verdi:
“Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya, Yıldırım, Gürsu, İnegöl, Yenişehir’de örgütlendik. Osmangazi, Nilüfer, Gemlik, İznik, Orhangazi’de yılbaşına kadar örgütlenmeyi tamamlayacağız. 4 ilçe ise yılbaşından sonra.”
Yine…
Üye sayısını yılbaşına kadar 6 bine çıkarma hedefi koyup yeni siyaset anlayışına dikkat çekti:
“Bursa’da etkin muhalefet yapacağız. Bursa’nın sorunlarına sahip çıkacağız.”
Sokaktaki söylemini şöyle özetledi:
“Merkezi hükümet Bursa’ya hiç önem vermiyor, kaynak aktarmıyor, aksine Bursa’nın kaynaklarını kullanıyor. O nedenle daha fazla üretmek durumunda kalan Bursa hava, su, doğa gibi varlıklarını kaybediyor.”
Şunun altını çizdi:
“Bursa bu kadar çok verirken ve kaybederken karşılığını alamıyor., sorunları da artıyor.”
Bu noktada…
Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa dikkat çekip, Şehreküstü’nde boş olan eski hastane binasının yurt olarak düzenlenmesini önerdi.
Sonra da…
İktidar ve muhalefetin seçime güvenmediklerini iddia edip, siyasi boşluktan yeni partilerin doğduğunu söyledi. Memleket Partisi’nin en farklı özelliğini ise şu sözlerle dile 3getirdi:
“Genel Başkan için eğilim yoklaması yapan tek partiyiz. Tüm listelere kadın-erkek eşitliği fermuar sistemiyle yansıyacak.”
Şu konuda duyarlı:
“Partimizde yalnızca CHP’den gelenler olduğu izlenimi çok yanlış. İlk defa siyasete girenlerin sayısı fazla, merkez sağ partilerden de katılım var.”