Maskeyi attık, mesafeyi kaldırdık, günlük vaka sayısı 2 haftada 2 kat arttı: Bu gidiş iyi değil

KORONAViRUS GUNLUK VAKA SAYILARI ARTIYOR
KORONAViRUS GUNLUK VAKA SAYILARI ARTIYOR

Uzmanlar… Her fırsatta, 2 yıla yakın süredir dünyayı kasıp kavuran koronavirüs tehlikesinin henüz geçmediğini, önlemleri bırakmamak gerektiğini söylüyorlar.
O önlemlerin başında…
Tek çare olmasa da en etkili silah aşıyı yaptırmak geliyor. Maske ve mesafe kuralına titizlikle uymak gerekiyor.
Gelin görün ki…
Toplum olarak çabuk sıkılan bir yapımız var. İnsanlar 2 yıla yakın süredir devam eden koronavirüs önlemlerinden bıktılar.
Yollarda, çarşılarda, alışveriş merkezlerinde maske takan neredeyse kalmadı. Mesafe kuralı zaten yerle bir. Lokantalarda, kafelerde, statlarda dip dibe oturuyoruz. Düğünlerde halay çekmemiz engellenemiyor.
Aslında…
Aşılamada, Sağlık Bakanlığı çok başarılı bir organizasyon yürütüyor. Doktoru, hemşiresi, teknisyeniyle, sağlık çalışanları özveriyle çalışıyorlar.
Ama…
Tek etkili silah olduğunu bildiği halde gidip aşısını yaptırmayanlar var. Yüzde 35’lik bu oran hiç de az değil. Tek doz aşısını olup ikinciye gerek görmeyen rehavet içindekilerin sayısını da yabana atmamak gerekiyor.
Oysa…
Uzmanlar aşının belirlenen aralıklarla yapılması halinde etkili olacağı uyarısını her konuşmalarında tekrarlıyorlar.
İşte…
Her şeye karşın aşıdan uzak duranların olduğu, maskelerin atıldığı, mesafenin kalktığı bu süreçte günlük vaka istatistikleri hiç de iyi değil.
Çünkü…
Daha iki hafta önce Bursa’da 900’le bin arasında gidip gelen günlük vaka sayıları bugün 1900’lü rakamlara yükseldi ve 2 bin sınırına gelip dayandı.
Artışın…
Okulların açılmasıyla birlikte ortaya çıkması dikkat çekici. 14 günlük süreçte böyle bir tablonun yansıması, gidişin hiç de iyi olmadığını gösteriyor.
Kendimizi korumak istiyorsak, çocuklarımızı virüsten uzak tutmak istiyorsak, çevremize ve tanıdıklarımıza zarar vermek istemiyorsak kurallara uymalıyız.
Aşımızı olalım, maskelerimizi çıkarmayalım, mesafemizi koruyalım.