Türkyılmaz açıkladı: Mudanya’nın 5 kez iptal edilen planı ekimde Meclis’e geliyor

OLAY COM TR YAYINI VE MUDANYA BELEDiYE BASKANI HAYRi TURKYILMAZ iLE SOYLESi AHMET EMiN YILMAZ
OLAY COM TR YAYINI VE MUDANYA BELEDiYE BASKANI HAYRi TURKYILMAZ iLE SOYLESi AHMET EMiN YILMAZ

Her şey… Mudanya Güzelyalı’nın Altınkum sahilindeki bir balıkçının yerine otel yapılmak istenmesiyle başladı. Çevre parseller konuyu yargıya taşıdı. Yargı da, eşitlik olması için Mudanya’nın tamamının imar planını iptal etti.
Yıllardır…
Ruhsat alınamadığı için yeni inşaata başlanamıyor. Başlayanlar tadilat yapamıyor. Bitenler oturma izni alamıyor. Yer sahibi de, müteahhit de, parasını verip satın alan da mağdur durumda.
Ortada bir de imar planının 5 kez iptal edilmesi gerçeği var.
İşte…
Bunu aşmak için yeni plan çalışması yapan Mudanya Belediyesi süreçte iki sorunla karşılaştı. Güzelyalı’da kıyı-kenar çizgisindeki yapılar ve Çağrışan-Göynüklü arasındaki zeytin yasası süreçleri etkiledi.
Son durumu…
İnternet üzerinden yayınlanan olay.com.tr için yaptığımız söyleşide Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sorduk.
Söze…
“Öyle bir plan yapalım ki, bir daha iptal olmasın, kimse mağdur kalmasın düşüncesiyle yola çıktık” diye başladı. Yeni planın mart ayında Mudanya Belediye Meclisi’nden geçip Büyükşehir’de reddedildiğini vurguladı.
Sonra da şu bilgiyi verdi:
“30 yıldır yapılmayan kıyı-kenar çizgisi çalışmasını yapıp 200 metre bandındaki yapıları tespit ettik. Vatandaşın müktesep hakkını korumasını sağlayıp mülkiyet hakkını koruduk.”
Sürecin işleyişini şöyle özetledi:
“2 Eylül Perşembe günü Güzelyalı Kent Meydanı’nda bugüne kadar yaptığımız çalışmayı vatandaşa anlatacağız. Vatandaşın isteklerini dinleyeceğiz. Bizim gözümüzden kaçmış bir şey varsa, talepleri alacağız.”
Takvimi de açıkladı:
“Yeni imar planı eylül ayında Mudanya Belediye Meclisi gündemine gelir, ilk toplantıda komisyona havale edilir, ekim ayında da karar çıkar.”
Şunda iddialı:
“Bu kadar geniş bir bölgede, bu kadar zor bir plan, hukuk-mevzuat kurallarına uygun olarak bu kadar kısa sürede yapılamazdı.”
Şunu da ekledi:
“Aynı durum Çağrışan-Göynüklü planı için de geçerli. Tarım Müdürlüğü görüşüyle Büyükşehir Meclisi’nin aldığı karar henüz bize ulaşmadı. Geldiğinde yine çok hızlı hareket edip çözeriz.”