Tümbüldek’e Avrupa’dakiler gibi Termal Köyü… Bir hayaldi, gerçek oluyor

MUSTAFA ESGiN VE TUMBULDEK KAPLICALARI TURiZM iNCELEMESi
MUSTAFA ESGiN VE TUMBULDEK KAPLICALARI TURiZM iNCELEMESi

Türkiye… Termal kaynaklarıyla Avrupa’da birinci, dünyadaki yedinci sırada. Bursa ise yakın geçmişe kadar Türkiye’nin kaplıca merkezi biliniyordu. Her yerden insanlar Çekirge hamamlarına şifa aramaya geliyorlardı.
Öyle ki…
Bugünkü gibi oteller yoktu ve Çekirge’de her evin bir odası hamamcılar için pansiyon olarak ayrılıyordu. O nedenle, Türkiye’de pansiyon turizminin başlangıcında Çekirge’nin önemli payı olduğunu söylemek bile mümkün.
Ne var ki…
Kaplıca turizmini modern yatırımlar yapan kentlere kaptıran Bursa’nın geri kazanabilmek için sağlık turizmiyle önüne fırsat geldi.
Üstelik…
Merkezdeki termal kaynaklar dışında, ilçelerde önemli kaynaklar var. İnegöl Oylat ve Mustafakemalpaşa Tümbüldek bilinenleri.  Orhaneli Sadağı gün geçtikçe tanınıyor, Orhangazi Keramet adını duyuruyor.
İşte…
Böyle bir ortamda, Mustafakemalpaşa Tümbüldek Kaplıcaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırımcılara çağrı özelliği taşıyan duyuruyu Resmi Gazete’de yayınladı.
Yatırımcılar 15 Eylül’e kadar başvurabilecekler.
Bu duyuru…
Milattan önceki yılların izlerini taşıyan termal kaynakların bulunduğu, bugünkü hamamıyla bile bölgenin ilgi merkezi olan Tümbüldek’te yılların hayali olduğu için çok önemli.
Gelişmeyi…
Kısa adı BUSAT olan Bursa Sağlık Turizmi Derneği Kurucu Başkanlığı döneminden beri böyle bir termal yatırım için girişimler yapan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’le konuştuk.
Sesinde mutluluk vardı:
“Avrupa’da çok önemli termal köyler var. Çek Cumhuriyeti’ndeki Karlo Vary, Macaristan’daki Heviz, Almanya’daki Baden Baden, Fransa’daki Vichy’de olduğu gibi Bursa’yı termal turizmde dünya markası yapmak için önümüzde önemli bir fırsat var.”
Çağrısı şu:
“Mustafakemalpaşa termal projesi için yatırımcılarımıza sesleniyorum. Gelin, elinizi taşın altına koyun, bir başarı hikayesini birlikte yazalım.”