Beştepe’den Beyhan Hoca’ya özel görev: Deprem Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı

DEPREM TEKNOLOJILERI CALISMA GRUBU BASKANI PROF DR BEYHAN BAYHAN
DEPREM TEKNOLOJILERI CALISMA GRUBU BASKANI PROF DR BEYHAN BAYHAN

O…  Deprem ve binaların depremselliği konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor. Çünkü, Türkiye’nin sayılı uzmanları arasında.
Nitekim…
24 Ocak 2020’deki Elazığ Depremi ve 30 Ekim 2020’de İzmir Bayraklı Depremi sonrası hazırladığı raporlar Türkiye gündeminde yer aldı.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan aynı zamanda BTÜ Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapıyor.
Şimdi…
Beyhan Hoca bugüne kadarki başarılı çalışmalarını bir anlamda taçlandıran önemli bir görev daha üstlendi ve Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu bünyesinde oluşturulan Deprem Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanlığı oldu.
Hafta içinde…
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın bilgilendirmeyle Beştepe’de görev üstlenen Prof. Dr. Bayhan, böylece kariyerini farklı boyuta taşıdı.
Yanı sıra…
Bursa Teknik Üniversitesi’nden 9 öğretim üyesi daha bilimsel kurullarda görev aldı.
Buna göre…
BTÜ’nin Biyomühendislik öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mete Yılmaz’a Marmara Denizi Eylem Planı Bilim ve Teknik Kurulu’nda, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Uyanık’a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marmara Denizi Noktasal Kirletici Kaynaklardan Gelen Yüklerin Müsilaja Etkisinin Belirlenmesi Bilim Kurulu’nda ve Marmara Denizi Havzası Kirlilik Tespiti Projesi’nde görev verildi.
Yine…
Aynı projede Çevre Mühendisliği’nden Prof. Dr. Mehmet İşleyen ve Doç. Dr. Ahmet Aygün de yer aldılar.
Ayrıca…
Orman Mühendisliği’nden Prof. Dr. Abdullah E. Akay ve Prof. Dr. Ebubekir Gündoğdu’ya Orman Yangınları TÜBİTAK Bilim Kurulu’nda, Orman Endüstri Mühendisliği’nden Prof. Dr. Murat Ertaş ve Dr. Belkıs Yaşa’ya Halk Sağlığını Tehdit Eden Enfeksiyonlara Karşı Tanı Ktleri İlaç ve Aşı Geliştirme Projesi’nde, Orman Mühendisliği’nden Prof. Dr. Oğuzhan Sarıkaya’ya da Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Kurulu’nda görev verildi.