15-29 yaş gençleriyle kentin geleceği: 260 proje arasından Genç Dostu Şehir ödülü Bursa’nın

CUMHURBASKANI RECEP TAYYiP ERDOGAN VE BUYUKSEHiRD BELEDiYE BASKANI ALiNUR AKTAS GENC DOSTU SEHiR ODULU
CUMHURBASKANI RECEP TAYYiP ERDOGAN VE BUYUKSEHiRD BELEDiYE BASKANI ALiNUR AKTAS GENC DOSTU SEHiR ODULU

Organizasyonu… Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği yaptı. Genç Dostu Şehirler adıyla Ankara Ticaret Odası’nın kongre ve fuar merkezi Congresium Ankara’daki konferans ve sergi yanında bir de proje yarışması ödül töreni vardı.
Yarışmaya…
Türkiye Belediyeler Birliği’ne üye 242 belediye 260’tan fazla projeyle katıldı. Bunlar arasından, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dijital uygulaması Gençlik Kulübü dijital alanda ödüle layık görüldü.
22 belediye ödül kazanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu anlamlı ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Aslında…
Aktaş’ın gençlik vizyonunu yansıtan projenin şubat ayında tanıtımı yapılırken Başkan Danışmanı Ferhat Murat’ın heyecanını anımsıyoruz. Özgün projenin yasal hakları da Büyükşehir’de.
O vizyon…
Salı akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden Genç Dostu Belediye ödülü getirdi.
Fuarda da…
Neredeyse tüm belediyeler ilgilenip nasıl entegre olabileceklerini sordular. Başkan Aktaş da paylaşımcı olup isteyen belediyeye projeyi açacağını söyledi.
Proje…
15-29 yaş aralığındaki genç kuşağı kapsıyor. Dahası, genç kuşakla Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli iletişim halinde olmasını sağlıyor. Hatta, gençlere belediye hizmetlerinin doğrudan anlatılabildiği bir platform oluşturuyor.
Yine…
Gençlerin havuz ve sosyal tesisler gibi Büyükşehir tesislerinden yararlanabilmeleri için de çatı kabul ediliyor.
Ayrıca…
Bu kuşağa genç olmanın ayrıcalıkları hissettiriliyor. Bu da esnaftan yabancı dil kursuna kadar her alanda markalarla yapılan indirim anlaşmaları ile sağlanıyor. Burfaş tesisleri de indirim kapsamında.
Bazı markalar yüzde 60’a kadar indirimi yapıyor, ama yüzde 5’te kalan da var.
İşte…
Cep telefonlarında bu uygulamayı kullanan gençlerin sayısı 51 bin 900’ü geçti. Yıl sonuna kadar 100 bin kullanıcı hedefleniyor.