Meclis Üst Kurulu ne derse o… MHP belediye meclislerinde iç denetim yapısı oluşturdu

MHP IL BASKANI CIHANGIR KALKANCI
MHP IL BASKANI CIHANGIR KALKANCI

Davet… MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’dan geldi. İntam’da tümüyle yenilenen MHP İl Başkanlığı’nı gezip kahve sohbeti yaptık.
Siyaseti konuşurken…
“Cumhur İttifakı bir koalisyon değil” dedi ve ekledi:
“Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için oluşmuş bir ittifak, iktidar ortaklığı değil. Sayın Genel Başkanımız bunu sık sık dile getiriyor.”
Bakışı şu:
“Karşılıksız, inandığımız değerler uğruna bu ittifakı kurduk. Türkiye Cumhuriyeti devleti için çok değerli olduğunu düşünüyorum.”
İttifak uyumunu sorunca da şu değerlendirmeyi yaptı:
“İstişareler sağlıklı yürüyor. Davut Başkan’la gayet uyumluyuz.”
Şunu açıkladı:
“Tespit edilen sorunlarla ilgili sistem de kurduk. İl başkanları ve il başkan yardımcıları sık sık bir araya gelip istişare ediyoruz.”
Şunu vurguladı:
“Bence örnek bir ittifak modeli var. MHP–AK Parti teşkilatları arasında da uyum var. Davut Bey’in bakış açısı çok doğru. Belediye başkanlarımızla da uyum içinde çalışıyoruz.”
Şunun altını çizdi:
“Devletin ve milletin geleceği bu ittifakın devamına bağlı.”
Ardından…
Yerel yönetimleri konuşurken “Sizin 1 belediyeniz var” dediğimizde, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı itiraz etti:
“Bizim 14 belediyemiz var. İyi ilişkiler ve sürekli istişare içindeyiz. İttifaka verdiğimiz değer gereği bütün olarak bakıyoruz.”
Sonra da…
MHP’nin belediye meclislerine yönelik kurduğu yeni yapıyı anlattı:
“İl yönetimi bünyesinde Meclis Üst Kurulu kurduk. Kurulda şehir plancısı, inşaat mühendisi, jeoloji mühendisi, akademisyenler var.”
Şu bilgiyi verdi:
“Her Büyükşehir Meclisi öncesi belediye başkanı ve MHP Büyükşehir Meclis üyeleriyle Meclis’ten 1 gün önce Kurul gündemi değerlendiriyor, Grup kararı buna göre alınıyor.”
Şu nokta önemli:
“Her konu objektif şekilde Meclis Üst Kurulu’nda değerlendirilip objektif kararlar alınıyor. Hayır dediklerimiz de oluyor.”