Siyaset Bursa’da buluştu… CHP’de bölge toplantısı yaptı, AK Parti istişare için ailece toplanıyor

AK PARTi GENEL BASKAN YARDIMCISI MEHMET OZHASEKi
AK PARTi GENEL BASKAN YARDIMCISI MEHMET OZHASEKi

Eğer… Değişiklik olmazsa, genel seçime 2, yerel seçime de 2.5 yıl var. Fakat, siyasi tansiyon giderek yükseliyor. Bir yandan, yeni partiler kurulurken, bir yandan erken seçim istekleri dile getiriliyor.
İşte…
Böyle bir süreçte AK Parti ve CHP değerlendirme toplantıları için aynı gün Bursa’da buluştular.
İlk toplantı…
CHP Genel Merkezi organizasyonuyla dün gerçekleşti.
Bursa İl Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı CHP Bursa Bölge Toplantısı’na Bursa’nın yanı sıra Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Yalova illerinden 7 Parti Meclisi Üyesi, 3 Genel Başkan Yardımcısı, 7 milletvekili, 6 il başkanı, 1’i Büyükşehir olmak üzere 25 belediye başkanı, ilçe başkanları, il disiplin kurulu başkanları ile İl Kadın ve İl Gençlik kolları başkanları katıldılar.
Ardından…
AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın 5 bölgede planladığı İstişare Toplantısı’nın bir ayağı bugün Bursa’da yapılıyor.
Toplantıda…
Bursa, Balıkesir, Denizli, Kocaeli, Sakarya, Konya, Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanları ile genel merkez katılımcıları ve bürokratlar bir araya gelecekler.
Üstelik…
AK Parti’nin 6 Büyükşehir Belediye Başkanı bugün başlayacak toplantı için eşleriyle geldiler.
Cuma sabahı…
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla basın toplantısı var. Sheraton Oteli’ndeki basın toplantısı ardından Özhaseki ayrılırken, yine otelde saat 11.00’de başlayacak İstişare Toplantısı’na AK Parti koordinatörleri Ahmet Zenbilci, Mücahit Yanılmaz, Korkmaz Karaca, Mustafa Demir katılacaklar.
Cuma namazını Ulucami’de kılacak konuklar, protokol ziyaretleri sonrası Hanlar Bölgesi’nde inceleme yapıp Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleriyle GUHEM ve Vakıf Kent Parkı’nı ziyaret edecekler, akşam da Merinos’taki yemeği sonrası Türkiye-İtalya milli maçını izleyecekler.
Konuk başkanlar cumartesi sabahı Bursa’dan ayrılacaklar.