MHP Kadın Kolları’nı kaldırdı… Siyasette cinsiyet yerine artık tek kriter Ülküdaşlık

MHP iL KADIN KOLLARI ARTIK iL AiLE KADIN VE ENGELLiLER KOMiSYONU OLDU
MHP iL KADIN KOLLARI ARTIK iL AiLE KADIN VE ENGELLiLER KOMiSYONU OLDU

İlk adımı… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli attı. Yeni dönemde siyaset açılımı anlamına gelecek adımla birlikte MHP Genel Merkez yönetiminde Aile Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı oluşturuldu.
Görevi de MYK Üyesi Dr. Pelin Yılık üstlendi.
Bu birime de…
Eskiden Kadın Kolları olarak faaliyet gösteren yapı bağlandı.
Bir anlamda…
MHP Genel Merkezi, siyasetin alışkanlığı olan ve her partide eve ulaşma yolu kabul edilen Kadın Kolları faaliyetini sonlandırdı.
Bu doğrultuda…
MHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı da adını değiştirip İl Aile Kadın ve Engelliler Komisyonu oldu. İlçe Kadın Kolları da adlarını değiştirdiler.
Yani…
MHP Genel Merkezi’yle il ve ilçe teşkilatlarında Kadın Kolları dönemi sona ererken, daha geniş alanda siyasi sorumluluk yükleyen yeni bir yapı oluştu.
Duyunca…
Siyasete yeni açılım getiren düzenlemenin ne anlama geldiğini ve nasıl işleyeceğini MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’ya sorduk.
Öncelikle…
Şu noktanın altını kalın şekilde çizdi:
“Kadın Kolları siyasette cinsiyet ayrımını da getiriyordu. Siyaseti kadın ya da erkek olarak ayırmanın doğru olmadığını düşünüyorum.  Karar ayrımı ortadan kaldıracağı için önemli buluyorum.”
Dikkat çektiği şu:
“MHP artık cinsiyet ayrımı olmaksızın siyaset yapacak. Tek bir kriterimiz olacak, o da Ülküdaşlık.”
Şu bilgiyi verdi:
“Bugüne kadar İl Kadın Kolları Başkanımız olarak görev yapan Sayın Filiz Dağhan Duzcu bundan böyle İl Aile Kadın ve Engelliler Komisyonu Başkanı olarak göreve devam edecek. Yönetimi de komisyon yönetimi oldu. Aynı şey ilçelerde de geçerli.”
Şunu da ekledi:
“Yeni komisyonumuz ağırlıklı olarak kadınlardan oluşacak, ana omurgada erkek olmayacak. Fakat etkinlik ve sorumluluk artacağı için sahada cinsiyet farkı olmaksızın, Ülküdaşlık esasına göre çalışma sergilenecek.”
Bakalım diğer partiler de etkilenecek mi?