Davet Cumhurbaşkanı’ndan… AK Partili 40 belediye başkanının Beştepe bulaşmasında Aktaş Bursa sunumu yaptı

CUMHURBASKANI RECEP TAYYiP ERDOGAN AK PARTi BELEDiYE BASKANLARI TOPLANTISI BESTEPE
CUMHURBASKANI RECEP TAYYiP ERDOGAN AK PARTi BELEDiYE BASKANLARI TOPLANTISI BESTEPE

Randevu… 22 Haziran 2021 Salı günü saat 18.00 olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Yer de Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak belirtildi.
Buna göre…
Aralarında Bursa’nın da bulunduğu AK Parti’li 15 Büyükşehir Belediye Başkanı ile 25 il belediye başkanı salı akşamı için Beştepe’ye davet edildiler.
Toplantıda…
2019’daki yerel seçimlerden bu yana görev yapan AK Parti’li 40 belediye başkanının 2 yılı aşkın süre yaptıklarıyla, önümüzdeki süreçte planladıklarının konuşulması planlandı. Yapılamayanların da sorgulanması düşünüldü.
Bir anlamda…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yılı geride bırakan AK Parti’li belediye başkanlarından tek tek icraat raporu almak istedi.
Bu büyük buluşma öncesi AK Parti Genel Merkezi’nde Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığındaki toplantıda istişare yapıldı.
Beştepe buluşması için de, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 2 yıllık sürece ilişkin kapsamlı bir Bursa sunumu hazırladı.
Aslında…
Erdoğan’ın sık sık Bursa ve yatırımlarıyla ilgili Aktaş’ı arayıp bilgi aldığı biliniyor. Bursa’nın önemsediği kimi projelerle ilgili Ankara bürokrasisinde yaşanan pek çok aksaklık da yine Erdoğan’ın bizzat devreye girmesiyle aşıldı.
O bakımdan…
Beştepe’deki toplantıya Aktaş’ın avantajlı gitmesine karşın geniş kapsamlı sunum hazırlamasından, önümüzdeki sürece yönelik Bursa’nın kent olarak beklentilerini de dile getirdiği izlenimi edindik.
Bununla birlikte…
Başkan Aktaş’ın toplantı için Ankara’ya sabah erken saatte gitti.
Bunun nedeni ise, gün boyu çeşitli Bakanlıkları ziyaret ederek Bursa projeleri üzerine görüşme isteğiydi. Bunlar arasında Aile Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı da vardı.