Bursa Air için neyimiz eksik? Ulaşımda ‘yeni hikaye’ yazmanın tam zamanı

BURSA AIR
BURSA AIR

Önce… AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in, kısa adı Balkantürksiad olan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni ziyareti sosyal medyada dikkatimizi çekti.
Sonra…
Ziyarette Bursa’nın hava ulaşımı konusunun açıldığı kulağımıza geldi. 3 kente haftada 3 gün Yenişehir Havaalanı’ndan uçuşlar iyi oldu ama yeterli değil.
Bunun üzerine…
İki yıldır THY ve Anadolu Jet yönetimleriyle bıkıp usanmadan Yenişehir Havaalanı’ndan uçuşların arttırılması için görüşen, hemşeri dernekleri ve işadamı örgütlerini ziyaret edip Yenişehir’den uçuşların önemini anlatan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’i aradık.
Anladık ki…
Esgin de taban çalışması yapıyor. Ziyaret ettiği derneklerin görüşlerini dinliyor, karşılıklı değerlendirmelerde bulunuyor.
Asıl konu şu:
İç hatlar ve dış hatlar uçuşlarında uçuş merkezi olunamıyorsa, orada iyi niyetli girişimler, çabalar yetmiyor, çünkü program işlemiyor.
THY uçuş merkezi İstanbul Havalimanı’nı ilan etti. Anadolu Jet uçuşları Ankara merkezli. Pegasus da Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli uçuyor. Alman Lufthansa ise Frankfurt merkezli.
Bu noktada…
“Kargoları İstanbul Airport’tan gönderir, yolculukları Sabiha Gökçen’den yapıveririz” diye düşünmek yanlış olur.
Çünkü…
Bursa sanayisi, tarımsal üretimi, turizmi, iş yaşamı, ihracatıyla büyük bir güç oldu ve bunu kabul ettirmek gerekiyor.
Örneğin…
Rahmetli Ali Osman Sönmez’in 45 yıl önceki vizyonuyla Bursa Air ve sonra Sönmez Hava Yolları’nı kurup Bursa-İstanbul yolcu taşıdığı unutulmamalı.
İç ve dış hatlarla Yenişehir Havaalanı’nın yolcu ve kargoda uçuş merkezi yapmak hiç de zor değil. Bu iş, mürettebatıyla 2 uçak kiralanmasına bakar.
Eğer…
Deniz ulaşımına BUDO’yla ağırlık koyan Bursa hava ulaşımında da yeni bir hikaye yazmalı.
45 yıl aradan sonra Bursa Air’i kurup yeniden hikaye yazmanın tam zamanı?