Güzel haberi Sağlık Bakan Yardımcısı Eldemir verdi: Vaka sayısı 400 sınırında, Bursa daha rahat atlattı

SAGLIK BAKAN YARDIMCISI HALIL ELDEMIR
SAGLIK BAKAN YARDIMCISI HALIL ELDEMIR

Bayram günü… Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’le hem bayramlaştık, hem de koronavirüs salgınında son durum üzerine biraz sohbet ettik.
Gerçi…
Doğum yeri nedeniyle AK Parti Bilecik Milletvekili olarak parlamentoda görev yaptı, ama eski dost Eldemir’in bizde ayrı yeri var.
Dahası…
O da kendini Bursa’ya ait hisseden bir siyasetçi.
Çünkü…
Tüm yaşamı Bursa’da geçti, eğitimini Bursa’da aldı, işyeri Bursa’da, ailesi de Bursa’da yaşıyor.
O nedenle…
Sağlık Bakan Yardımcısı olarak, Bakan’dan sonraki en yetkili ağız gördüğümüz Halil Eldemir’e daha çok Bursa’daki durumu sorduk.
O da…
“Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca kamuoyunu en doğru şekilde her gün bilgilendiriyor. Hemşerilerimizin bu açıklamalara dikkat edip tavsiyelere uymaları çok önemli” diye başladı ve şunu söyledi:
“Salgın sürecinde Bursa’daki ekip çok başarılı işler yaptı ve süreci gayet güzel yönetip toparladı. Arkadaşlar cansiperane çalışıyorlar. Bursa çok güzel gidiyor.”
Şunu açıkladı:
“Bursa’da vaka sayıları şu an 400 sınırında. Rakamlar daha da aşağı ineceğini gösteriyor. Genel olarak baktığımızda hastanelere yatan hasta sayımızda önemli oranda azalma var.”
Şunun altını çizdi:
“Hastanelerin doluluk oranları iyi durumda. Diğer işlemler ve tedaviler aksamıyor. Bu nokta çok önemli. Bursa bu badireyi daha rahat atlattı.”
Bu noktada…
“Fakat daha da iyi olmamız gerekiyor. Onun için biraz daha dikkatli ve sabırlı davranmalıyız” dedikten sonra şunu özellikle vurguladı:
“Salgında sağlık kurumlarının başarısına bakınca şunu söylemek gerekiyor: Şehir Hastanesi’ni açmasaymışız ne olacaktı? Bursa’nın en büyük şansı Şehir Hastanesi ve onun gibi hizmet verebilen diğer 3-4 hastaneye sahip olması. Eski sistemle bu başarıyı elde etmek zordu.”
Mesajı şu:
“Hem Türkiye olarak, hem Bursa olarak bu salgını sıkıntı olmadan atlatacağız. Az kaldı.”