Pazar rehaveti tablosu: Bursa’da günlük vaka sayısı 1 gecede yarıya düştü, 400’lere geriledi

KORONAViRUS VAKALARI
KORONAViRUS VAKALARI

Süreç belli… Geçen yıl mart ayında, dünya gibi koronavirüsle tanıştığımızda artan vaka sayıları gündemin ilk maddesiydi. Bizler de duyurduk.
İkinci dalga…
Ekim ayında kendini gösterdiğinde, yine artan vaka sayıları gündemin ilk maddesi oldu.
Tam da…
Vaka sayıları dip noktasına gelmişti ki, bu yıl mart ayıyla birlikte üçüncü dalga ortaya çıktı ve vaka sayıları yeniden hızla yükselişe geçti.
Bugüne kadar…
Vaka sayıları grafiğinde hep çok hızlı yükseliş ve ağır ağır iniş gözlendi. Biz de Bursa’daki vaka sayılarının seyrini bu sütunlardan aktarırken, hızlı yükselişlere karşı uyarıcı olmaya özen gösterdik.
Bu satırları şunun için yazma gereği duyduk:
İlk kez…
Bursa’daki vaka sayılarında hızlı düşüş sürprizi yaşanıyor. Hep hızlı yükseliş yazarken ilk kez hızlı düşüşün morali her yere yansıyor.
Nitekim…
Pazar günü yazımızı hazırlamadan önce sorduğumuzda, geçen hafta binin altına inen Bursa’daki günlük vaka sayısının 900’ün de altına indiğini ve 800’lü rakamlarda olduğunu öğrendik.
Ramazan başında iftar sofralarının baş konuğu haline gelen İngiliz mutantı virüsün kısa sürede 2 bin 500’lerden 800’lere gerilemesi elbette sevindiriciydi, ama hedeflenen “şubat sonunda 150 vaka” sayısının altına inmenin güçlüğü de ortadaydı.
Ne var ki…
Bursa’da büyük bir sürpriz yaşandı ve pazar günü vaka sayısının 1 gecede yarı yarıya indiği gün olarak kayıtlara geçti.
Hatta…
Elimizdeki rakamlara göre, pazar günü Bursa’da 463 vakayla kapatıldı. Cumartesi gün sonu rakamı olan 800’lerden 1 gecede 400’lere inilmesi sürpriz olduğu kadar çok sevindirici.
Gerçi…
Pazartesi gününe nasıl bir ivmeyle başlandığını bilemiyoruz, ama uzmanlar genelde düşüş seyrinin devam edeceği görüşünde. Dileriz, vaka sayılarındaki düşüş aynı hızda devam eder.
Etmezse, yaz hepimiz için kâbus olur, ilk yıkılan turizm olur.