Başkan Aktaş’ın muhalefete sitemi: Algıların olguların önüne geçtiği bir dönem

BUYUKSEHiR BELEDiYE BASKANI ALiNUR AKTAS FERHAT MURAT AHMET BAYHAN
BUYUKSEHiR BELEDiYE BASKANI ALiNUR AKTAS FERHAT MURAT AHMET BAYHAN

Süreç sıkıntılı… Pandemi nedeniyle toplantıların yapılamadığı, yapılanların da kısıtlı katılımcıyla olduğu bir dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yerel gazete ve internet siteleri yazarlarıyla sohbet toplantısında buluşma düşüncesi her şeyden önce iyi fikir oldu.
Dahası…
Katılan meslektaşlarımızın neredeyse hepsi merak ettiklerini sordular, hatta önerilerini dile getirdiler.
Masaya…
Soluna Basın Danışmanı Ferhat Murat’ı, sağına da Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan’ı alarak oturan Başkan kendisiyle ilgili her konuda içten cevaplar verdi.
Örneğin…
Bursa’daki kimi konularla ilgili muhalefetten yükselen ve bazıları yaygın medyada yer bulan iddialara ilişkin cümlesi, genel bakışını yansıtıyordu:
“Algıların olguların önüne geçtiği bir dönemden geçiyoruz.”
Bu cümleyi…
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği gri pasaportlarla insan kaçakçılığına aracılık ettiği iddiaları üzerine dile getiren Aktaş şunu söyledi:
“İnsan kaçakçılığı yapıyormuşum. Adam başı 7 bin Euro aldığımı ispatlasınlar ülkeyi terk ederim.”
Şu sözlerinde sitem var:
“İYİ Parti Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanımızla ilgili sözleri üzerine iyi niyetli bir paylaşım yaptım. Gördüm ki sosyal medyadan bana yürümüşler. Ticaretimden söz etmişler. Ama siz Cumhurbaşkanımıza her türlü hakareti yapıyorsunuz.”
Düşüncesi şu:
“İçlerinde yara var. Onun için benden başka kimseyi konuşmuyorlar. Yoksa, seçimden hemen sonra 2024’ü konuşmaya başlamanın bir anlamı var mı? Beni yıpratmak istiyorlar.”
Şunun altını çizdi:
“Asıl hedefleri AK Parti. Beni yıpratarak AK Parti’yi zayıflatacaklarını düşünüyorlar. Fakat yalanla siyaset olmaz.”
Soru üzerine…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2024 seçimi için Mustafa Bozbey’i şimdiden Büyükşehir Adayı ilan etmesini de yorumladı:
“Bozbey’e kötülük etti.”