Aşılamada hızlanan Bursa’ya İl Sağlık Müdürü çağrısı: Bulabildiğiniz ilk aşı en iyi aşı

iL SAGLIK MUDURU DR FEVZi YAVUZYILMAZ
iL SAGLIK MUDURU DR FEVZi YAVUZYILMAZ

Aşı haritasında… Bursa’nın hızının giderek arttığı görülüyor. Fakat Ankara, İstanbul ve İzmir’le aramız açılıyor, Antalya bizi yakalamak üzere.
Bu duruma…
İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz şöyle açıklık getirdi:
“İzmir bizden fazla, ama zaten Türkiye’nin üçüncü büyük ili. Bizden de 1.5 milyon fazla nüfusu var, daha yüksek olması normal. Ama hedef nüfus dediğimiz nüfusa bakarsak aynı oranlarda aşı yapıyoruz.”
Şunu vurguladı:
“Antalya nüfus olarak altımızdaki il. Fakat turizm ve otel çalışanları hedef nüfusları. Bir de mevsimlik tarım işçileri var.     
Üzerine basa basa şunu söyledi:
“Rahatlıkla söyleyebilirim ki, tüm ekiplerimizle aşı faaliyetlerimiz devam ediyor. Sinovac ikinci doz, BioNTech bir ve ikinci doz aşı yapıyoruz.”
Şu bilgiyi verdi:
“Sinovac aşısı tüm kamu hastanelerimiz, özel hastanelerimiz ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde, BioNTech ise 14 Devlet Hastanesi’nde yapılıyor.”
Hedef şu:
“BioNTech aşısı yapılan yerlerin sayısını arttırıp her noktada bu aşıyı yapabilecek hale geleceğiz. “
Ardından…
Haziran ayında 30 milyon BioNTech bağlantısı olduğunu, bunun da ülke genelinde günde 1 milyon aşı anlamına geldiğinin altını çizip “Bizim de vatandaşlarımızdan beklentimiz var” dedi ve şu çağrıyı yaptı:
“Aşı hakkı doğan herkesin, hangi aşı olduğuna takılmadan bir an önce aşısını yaptırıp bağışıklığını belli seviyeye taşımasını istiyoruz.”
Devam etti:
“Teşhis ve tedavi imkanları, hastane ve yoğun bakım yatak sayıları çok iyi durumda. Bunun yanında istediğimiz, hasta olmamayı sağlamak. Bunun da bir yolu tedbir, bir yolu aşı. Daha güçlü silahımız yok.”
Özellikle…
Bir an önce aşı olup koruyuculuğu sağlamak için aşı hakkı gelenlerin mutlaka aşı olması gerektiğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, marka tartışması yapılmamasını istedi.
Çağrısı şu:
“Bulabildiğiniz ilk aşı, en iyi aşı!”