Yunuseli, Gemlik, Karacabey havaalanları büyük şans: Hedef, havacılık üssü Bursa

ORHAN EFE
ORHAN EFE

Çocukluğumuzda… Hürriyet Mahallesi’nin çevresi boştu ve günde 1 kez Türk Hava Yolları uçağı inen Yunuseli Havaalanı’na genelde oradan ulaşılırdı.
Gençliğimizde…
Bu kez rahmetli Ali Osman Sönmez’in vizyonuyla kazandırdığı önce Bursa Hava Yolları, sonra Sönmez Hava Yolları uçakları yolcu taşıdılar.
90’lı yıllarda…
Cavit Çağlar’ın hükümetin 2 numarası gücüyle Devlet Bakanı olduğu yıllar THY geri geldi ve Ankara uçuşları başladı. Sonrasında, Yenişehir’e taşınan Ankara uçuşları, THY iştiraki Anadolu Jet tarafından planlamayla sürdü. Şu anda bu uçuşların yeniden başlamasını bekliyoruz.
Kısacası…
Bursa’nın hava ulaşımı geçmişi var ve potansiyeli yüksek bir kent. Geçmiş kazanımlara yeniden sahip olmayı hedefleyen UTEK ise şu an umut oldu.
Aslında…
Kısa adı UTEK olan Uzay Havacılık ve Teknoloji Kulübü 4 yıl önce, Orhan Efe’nin başkanlığı döneminde BUMİAD üyelerince kuruldu ve sivil havacılığın önemli dernekleri arasına girdi.
Efe görevi bıraktığı Ferdi Tarcanlıoğlu’ndan son kongrede geri aldı. Yönetime Tarcanlıoğlu başkanvekili olarak girerken, Sanayici Celal Beysel de Başkan Yardımcısı oldu ve yıllar sonra STÖ yaşamına döndü.
Yönetimde…
Merih Korur genel sekreter, Hüseyin Ertaş genel sayman, Mustafa Dayanıklı ve Mustafa Gümüş de üye olarak yer aldılar.
Geçen ay…
Yunuseli Havaalanı’yla ilgili düşünceleri ve ilçe havaalanları araştırmasıyla bu sütunlarda konuk ettiğimiz UTEK Başkanı Orhan Efe yeni hedefleri şöyle açıkladı:
“Uluslararası standartlardaki Yenişehir Havaalanı’nın düzenli uçuş planına alınması öncelikli hedefimiz. Yunuseli Havaalanı pistinin uzatılması ve havaalanı olarak kullanılması için çalışacağız.”
Şunu da ekledi:
“Gemlik ve Karacabey havaalanlarının sivil havacılığa kazandırılması için çalışacağız. 1973’te sanayi bölgesine kaptırılıp pistleri caddeye dönüşen İnegöl Havaalanı’nı da yeniden kazanmak istiyoruz.”