İptal edilen metro ihalesinin bilinmeyenlerini Aktaş açıkladı: 24 ay Bursa’nın hayrına

BUYUKSEHiR BELEDiYE BASKANI ALiNUR AKTAS HASTANEDE COViD TEDAViSi
BUYUKSEHiR BELEDiYE BASKANI ALiNUR AKTAS HASTANEDE COViD TEDAViSi

Telefon çaldığında… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı bir anda karşımızda görünce şaşırdık. Çünkü, Başkan bir süredir hastanede Covid-19 tedavisi görüyor.
Tedavi süreci nedeniyle yorgunluk sesine yansıyordu. “Sıkıntılı bir süreç geçirdim, ama çok şükür toparlıyorum, giderek daha iyi oluyorum” dedi.
Gördük ki…
Hastanedeki tedavi sürecinde dahi işleri takip ediyor, sorunların aşılması için hasta yatağından aramalar yapıyor.
Nitekim…
Şehir Hastanesi Metrosu olarak tanımladığımız Bursaray hattının son durak Emek’ten Balat’ta hızlı trene ve Şehir Hastanesi’ne uzatılması projesinde Danıştay’ın ihaleyi iptal etmesiyle ilgili gelişmeleri yakından izliyor.
Bizi de…
İptal edilen ihalenin 1 ay içinde yeniden yapılacağını duyurduğumuz yazımız üzerine aradı ve bilinmeyenleri anlattı.
Söze…
“2 Nisan günü temeli attık, 5 Nisan Pazartesi günü ihalenin iptal edildiği haberi geldi” diye başladı ve şunu söyledi:
“Son dönemde Türkiye genelinde yoğun şekilde ihalelere itiraz davaları var. Bunlar farklı beklenti ve nedenlere dayalı itirazlar. Bizimki de bunlardan biri.”
Bu noktada…
“Şehir Hastanesi hattı büyük bir proje, yurt dışından gelecek parçalar var. Her firma altından kalkamaz” dedi ve devam etti:
“Sayın Ulaştırma Bakanımız ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürümüzle sürekli temas halindeyim. Normalde ihalenin iptali ve yeni ihale zaman kaybıdır, fakat burada Bursa’nın hayrına oldu.”
Neden Bursa’nın hayrına olduğunu da açıkladı:
“Sizin de yazdığınız gibi, Danıştay’ın iptal ettiği ihalede iş bitimi 42 aydı. Bu kez süre 24 aya indi. 2021 Nisan’da işin bitirilmesi planlanıyor. Onun için, yeni ihaledeki 24 aylık süre Bursa’nın hayrına.”
Şunun da altını çizdi:
“Temel atma töreninde vardınız, hatırlayacaksınız. Ulaştırma Bakanımız 2023 hedefini dile getirdi. Zaten hedef 2023’tü. Şimdi bu tarih yeni ihaleyle resmileşiyor.”