Genç siyasette özel hedef: Z kuşağının siyasete ilgisi arttırılıp algıları değiştirilecek

AK PARTi NiLUFER GENCLiK KOLU BASKANI BAYRAM ALi SAYIN ENES KURTULUS SEDANUR TURKOZ
AK PARTi NiLUFER GENCLiK KOLU BASKANI BAYRAM ALi SAYIN ENES KURTULUS SEDANUR TURKOZ

Sohbet ederken… “Nilüfer başka ilçelere benzemiyor. Kendine özgü siyaset atmosferi ve kuralları var” dediklerinde, saha gözlemlerini merak ettik.
Bunun üzerine…
Ziyaretimize gelen AK Parti Nilüfer Gençlik Kolu Başkanı Bayram Ali Sayın, Başkan Yardımcısı Enes Kurtuluş ve İlçe Gençlik Kolu Sekreteri Sedanur Türköz saha çalışmalarından edindikleri izlenimleri anlattılar.
Öncelikle…
AK Parti Nilüfer İlçe Gençlik Kolu Başkanı Sayın siyasi bir tablo çizdi:
“Nilüfer’de algıya dayalı bir siyaset var. Biz bu tür siyaseti bilmediğimiz için algıya karşı muhalefet yapamıyoruz. Algıyla uğraşmak yerine halka dokunmak istiyoruz.”
Yolu da şöyle çizmişler:
“Yaşanan sorunları daha güçlü teşkilat yapısıyla aşmak istiyoruz. Bunu da mahalleye kadar uygulamak niyetindeyiz.”
Bir gözlemleri de şu:
“Nilüfer’de kimseye baskı yapılmıyor. Fakat insanlar kendilerini baskı altına alıyorlar. Kendiliğinden oluşan bir algı var. O algıyı değiştirmek için gençlik siyaseti çok önemli.”
Dikkat çektiği şu:
“Z kuşağı olarak adlandırılan ve teknoloji kullanan günümüz gençliğinin siyasete ve dünya sorunlarına ilgisiz olduğu, oyundan başka konularla ilgilenmediği algısı oluşturuldu.”
Stratejileri belli:
“Oysa bu kuşağın gençleri ticarete atılmaya, işe girmeye başladılar. Yani günlük yaşamın içine girdiler. Biz onlara da ulaşacağız.”
Şunun altını çizdi:
“Z kuşağıyla siyaset yapacağız. Onlarla birlikte algıyı yıkacağız. Nilüfer’de siyaset yapmanın, hele gençlik siyaseti yapmanın güçlüğünü biliyoruz, ama ‘Biz seferden sorumluyuz, zafer Allah’tan’ deyip yola çıktık.”
Çizdikleri hedef doğrultusunda attıkları ilk adımı da açıkladı:
“Günümüzde sosyal medya her alanda olduğu gibi siyasette de çok önemli. AK Parti Nilüfer gençlik teşkilatımıza sosyal medya kullanımı eğitimi veriyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Değişime hazırlıklı olmak gerekiyor.”