Geleceğin ‘kent sakini’ çocuklar, ‘kentin tarih hazinelerini’ yazacaklar: Böyle bir proje Türkiye’de ilk

GELECEGiN KENT SAKiNLERi BURSANIN TARiHi DEGERLERiNi YAZACAK KOZA HAN PiRiNC HAN FiDAN HAN COCUKLAR YAZIP ANLATACAK
GELECEGiN KENT SAKiNLERi BURSANIN TARiHi DEGERLERiNi YAZACAK KOZA HAN PiRiNC HAN FiDAN HAN COCUKLAR YAZIP ANLATACAK

Yaşları 9-12 grubunda… Bursa’nın her ilçesinden çocuk var. Öğrenci grubu hem devlet okullarından, hem özel okullardan oluşuyor.
İşte…
Gelecekte Bursa’nın kent sakinleri olarak Bursa’nın caddeleri, çarşıları, pazarları, spor alanları, kültür ve sosyal mekanlarında dolaşacak çocuklar çok özel bir misyon üstlendiler.
Bu misyonu…
Tarihi değerleri nedeniyle kentin hazineleri olan Bursa’nın hanlarını yazarak yerine getirecekler.
Türkiye’de ilk kez yapılan Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi organizasyonu için yoğun katılım talebi içinden belirlenen 20 çocuk üç gruba ayrıldı. İki grup 7, bir grup ise 6 öğrenciden oluştu.
Her grup…
Koza Han, Fidan Han ve Pirinç Han’dan birini yazıp resmini yapacak.
Yazar Koçu Hülya Biyan’ın eğitim verdiği çocuklar da anahtar kelimeler ve şekillerle not tutma tekniği olan zihin haritası yönteminden yararlanacaklar.
Gerçi…
20 çocuk Bursa’nın Hanları’nı yazmak için cumartesi günü Tayyare Kültür Merkezi’nde ilk buluşmalarını gerçekleştirip işin tekniğiyle ilgili yazı eğitimi almaya başladılar.
Fakat…
Vaka sayılarının artmasıyla gelen pandemi kısıtlamaları gelince programda değişiklik oldu. Buna göre, 3 Nisan ve 10 Nisan için hazırlanan hanları gezip görerek tanıma programı yerine online eğitime dönüldü ve hibrit programa geçildi.
Türkiye’de ilk olan çocukların kaleminden tarihi değerler çalışmasında Koza Han, Pirinç Han ve Fidan Han’ın seçilmelerinin de özel bir nedeni var.
Bu hanlar…
Büyükşehir Belediyesi’nin önem verdiği Hanlar Bölgesi Projesi yanında, 2021yılını Hanlar Bölgesi ve İpek Yılı ilan ettiği için seçildi.
İşte…
Böylesine detaylı bir programla başlatılan Çocukların Kaleminden Tarihi Hanlar projesinde, geleceğin kent sakinleri olacak 9-12 yaşındaki çocukların kalemlerinden çıkacak yazılar kitaplaştırılacak.
İmza gününün 23 Nisan’da yapılması planlanıyor.