Uçağımız da gitti… Pandemiyi bahane edip giden THY’ye Milletvekili Esgin’den ‘Yenişehir’e geri dön’ baskısı

AK PARTI BURSA MILLETVEKILI DR MUSTAFA ESGIN
AK PARTI BURSA MILLETVEKILI DR MUSTAFA ESGIN

Aslında… THY ve yan kuruluşu Anadolu Jet’in uçak seferi için aradığı tüm koşullar Bursa’da var. Türkiye’nin dördüncü büyük ili olması bir yana, tüm illerle ve yurt dışıyla ulaşım bağı olan, yolcu kapasitesi yüksek bir kent.
Nitekim…
Ankara, Trabzon, Erzurum, Gaziantep, Diyarbakır, Muş seferleri yüzde 100 sayılabilecek dolulukla devam ediyordu. Başka iller ve yurt dışına yeni seferler için önemli girişimleri vardı ve sonuç alınabileceği izlenimi doğmuştu.
Ne var ki…
Geçen yıl mart ayında pandemi başlayınca THY ve Anadolu Jeti iç hatlardaki çapraz uçuşları durdurdu.
Fakat…
Ağrı Ahmed-i Hani, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, Iğdır Şehit Bülent Aydın, Kars Harakani, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Van Ferit Melen, Sivas Nuri Demirağ havaalanlarına, yeni normal diye adlandırılan 1 Haziran 2020’den sonra seferler yeniden başlarken Bursa Yenişehir Havaalanı uçuş programına alınmadı.
Dahası…
THY ve Anadolu Jet’in Bursa’yı gözden çıkarıp Yenişehir Havaalanı’ndan uçuşları rafa kaldırdığı haberleriyle öyle bir hava oluştu ki, belki de Bursa’ya uçak bir daha hiç gelmeyecek.
İşte…
Moral bozucu bu haberler üzerine, bu konuda girişimlerini bildiğimiz AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’i arayıp son durumu sorduk.
O da girişimini anlattı:
“THY yönetimiyle kritik bir görüşme yaptım. Öncelikle ilkbaharda Bursa’dan çapraz uçuşların yeniden başlaması için ısrar ettim.”
Devam etti:
“Şunu önerdim: Uçuşlar Ramazan Bayramı’nda başlasın, eylül sonuna kadar yeni bir planlama yapılsın. Ağustosta aşının da katkısıyla pandemi mücadelesinde sona geleceğimizi düşünüyorum. Sonra sorun çözülür.”
Ardından…
Diyarbakır, Muş, Erzurum, Trabzon seferlerinin full gidiş-dönüş olduğunu anımsatıp şunu söyledi:
“Bursa olarak beklentilerimiz var. Bunları anlattım. Tüm çabamız uçağımızı geri getirmek için.”