Güzel haber Sağlık Bakanı’ndan: Spastik Çocuklar Hastanesi hızlanıyor

SAGLIK BAKANI DR FAHRETTIN KOCA VE BURSA MILLETVEKILI DR MUSTAFA ESGIN
SAGLIK BAKANI DR FAHRETTIN KOCA VE BURSA MILLETVEKILI DR MUSTAFA ESGIN

Kuşku yok ki… Pandemi sürecinde sağlığın önemi de, güçlü sistemin toplum sağlığına nasıl yansıdığı da anlaşıldı. Hastane yatırımlarının anlamı ortaya çıktı.
Mevcut hastanelerin kapasiteleri yanında devam eden sağlık yatırımları var. Bursa için ikinci Şehir Hastanesi özelliği taşıyan Acemler’deki Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi inşaatının yeniden başlaması önemli.
Ayrıca…
Memleket Hastanesi için proje çalışması devam ediyor, bittiğinde inşaat ihalesine çıkılacak. Gündemde iki de Diş Hastanesi var.
Bununla birlikte…
Yalnızca Bursa’nın değil, Türkiye’nin tek Spastik Çocuklar Hastanesi var.
İşte…
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Esgin o hastaneyi, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yla görüştü.
Görüşmeyi de şu sözlerle aktardı:
“Spastik Çocuklar Hastanesi’nin verilmiş bir karar olduğunu, yatırım programında yer aldığını söyledim. Belediyeyle ilgili sürecin çözüldüğünü, bir an önce yapılmasını Bursa kamuoyunun beklediğini anlattım.”
Hastanenin özelliklerini de anlattığını belirtip şunu söyledi:
“Bakan Bey konuyu biliyor ve takip ediyor. Bir an önce yapılması isteğime de çok sıcak yaklaştı.”
Şu bilgiyi de verdi:
“Türkiye’de tek olduğu için başka illerden gelenler var. Aynı zamanda, kentimizin o bölgesinde branş ve acil yönüyle hizmeti karşılıyor.”
Ardından…
Mevcut hastanenin arada kaldığını, ancak Çelebi Mehmet Bulvarı geçmesiyle çok mevki bir yere dönüştüğünü vurgulayıp şunu söyledi:
“Bölgedeki saha çalışmalarımdan çevre sakinlerinin beklentilerini de, yeri bağışlayan hayırseverin güzel beklentilerini de anlattım.”
Gelinen noktayı açıkladı:
“Bakanımız hastanenin Bursa’ya kazandırılacağını söyledi. Çok da fazla beklemeyeceğiz. Yeni hastane yapılırken mevcut hastane devam edecek, sonra birleştirilecek.”
Kısacası…
Spastik Çocuklar Hastanesi’nde çalışmalar hızlanıyor.