Büyükataman MHP’nin 5 stratejik hedefini açıkladı: Yerli ve milli ekonomi sistemi

MHP GENEL SEKRETERi iSMET BUYUKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERi iSMET BUYUKATAMAN

Önce… 18 Mart’taki kurultayda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Merkez Yönetim Kurulu listesinin ikinci sırasına yazıldı, sonra yeniden MHP Genel Sekreteri olarak görevlendirildi.
MHP Genel Sekreteri olarak onuncu yılını dolduran MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’la kurultayı konuştuk.
Tespiti şu:
“Sayın Genel Başkanımız Türkiye’nin temel meseleleri ve gündemdeki konularla ilgili her biri ufkumuzu açan, Türkiye’nin geleceğine dair önemli işaretler ortaya koyan değerlendirmeler yaptı.”
Sonra da, MHP’nin 5 Stratejik Hedefi’ni sıraladı:
Bir…
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne sahip çıkmak, bu sistemin ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına hizmet etmek.”
İki…
“Yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna uygun sivil, geniş katılımlı bir anayasayla tahkim ve takviye edilmesi.”
Üç…
“Çalışan, üreten, ruh kökümüzden beslenen manevi moral değerlerimizle eklemlenen yeni yerli ve milli ekonomik sistemin ihyası ve inşası.”
Dört…
“Terörle amansız mücadeleye son terörist, son kanlı silahıyla ele geçirilene dek destek vermek, Türk milletini şiddet ve dehşet sarmalından çıkarmak. Neye mal olursa olsun, mutlaka netice almak.”
Bu noktada, Bahçeli’nin değerlendirmesini aktardı:
“Türkiye Türkiye’den büyüktür, Türk dünyası dünyadan büyüktür.”
Beş…
“Milli güvenliğimiz komşu ülkelerin sınırlarının değişimiyle, diplomatik araçlara göre güç kazanıp kaybetmelerinden etkileniyor. Hem ülkemizde, hem küresel ve bölgesel zeminde diyalog, barış, huzur, sükunet ve istikrar.”
Şu mesajı verdi:
“MHP olarak yeni oluşan yönetim kadrolarımızla 2023’e giden yolda bu stratejik hedeflere ulaşmak adına gecemizi gündüzümüze katacağız. Allah mahcup etmesin.”
Şunu da ekledi:
“İnşallah milletimizin daha huzurlu, daha mutlu, daha güvenli, daha rahat şartlarda hayatını idame ettireceği günlere hep birlikte ulaşacağız.”