Bursa için alarm… Günlük vaka sayısı 450’yi buldu, bu gidişi engellemek hepimizin elinde

VALi YAKUP CANBOLAT BASKANLIGINDA iL PANDEMi KURULU TOPLANTISI
VALi YAKUP CANBOLAT BASKANLIGINDA iL PANDEMi KURULU TOPLANTISI

Geçen yıl… Mart-nisan döneminde koronavirüsle tanışıp pandemi dönemi başladığında tüm dünya gibi, doğal olarak korkmuştuk. O süreçte, günlük vaka sayıları 300-400’lerdeydi, ama herkes daha dikkatliydi.
Sonra…
Araya yaz dönemi girdi, ekim-kasım döneminde ayında Bursa’da 4 bin 800’lere kadar çıkınca yine ciddi bir mücadele dönemi başladı.
Başta…
Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın koordinatörlüğünde kurumların denetimi yoğunlaştı, özel önlemler alındı, vatandaş da bireysel önlemlerini arttırdı.
Öyle olunca…
Şubat’ın son haftasına günlük 150 civarı vakayla girdik. Bir anda umutlandık, ama mart ayına günlük 250-300 vakayla başladık.
Sonrasında…
Kontrollü normalleşmeyle birlikte bireysel tüm önlemleri bırakıp hafta sonu sokakları, alışveriş merkezlerini, restoranları, kafeleri doldurduk.
Bir yılda…
Elbette kısıtlı yaşam hepimizi yordu, evden çıkamamak psikolojimizi etkiledi. Restoranlar, kafeler, berberler, kahvehaneler çok ciddi sıkıntılar yaşadılar.
Esnafın önemli bir bölümü battığı için kapandı.
Fakat…
Kontrollü normalleşmenin ölçüsünün daha ilk haftada kaçtığını gördük.
Çünkü…
Pazartesi akşamı itibariyle Bursa’da uzun bir aranın ardından günlük vaka sayısını 450’ye yaklaştı ve yeniden karamsar bir tablo ortaya çıktı.
Nitekim…
Bursa Valisi Yakup Canbolat vakaların artmaya başlaması üzerine İl Pandemi Kurulu’nu biraz daha genişletilmiş olarak topladı.
Sabah…
Valilik’teki toplantıya, 17 ilçenin kaymakamları da katıldı ve vaka artışını engelleyip mavi bölgeye giden yolu açmak için yapılabilecekler ayrıntılı şekilde ele alındı.
Buna karşın…
Normalleşme başlarken üçüncü dalga gibi bir sürece girdiğimiz görüntüsü var. Bursa yer aldığı sarı bölgeden maviye geçmeyi beklerken turuncu oldu, ama kırmızıya da hızla yaklaşıyor.
Unutmayalım ki…
Kurumların denetimi yanında, bu gidişi engellemek hepimizin elinde.