Timsah Arena’nın yerine nasıl karar verildi? Recep Altepe ilk kez açıkladı

RECEP ALTEPE
RECEP ALTEPE

Yıl 2009… AK Parti Büyükşehir Adayı olan Recep Altepe’nin seçim vaatleri arasında Bursaspor’a yeni stadyum vardı.
O kampanyada…
Altepe’nin görsellerle açıkladığı vaat ilgi görünce, diğer adaylar da projeleri arasına yeni stadyumu aldılar.
Gerçi
Açıklanan projeler, Atatürk Stadyumu’nun yıkılıp yerinde yeni stadyum yapılması yönünde hazırlanmıştı, ama Acemler bölgesinde veledromun olduğu alanda yapılacağı açıkladı.
24 Şubat 2011 yılında yapılan ihaleyi Gintaş kazandı, 1 Haziran 2011’de Timsah Arena’nın temeli atıldı. Müteahhit ekonomik krize girince inşaat uzadı, 21 Aralık 2015’te de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışı yaptı.
Resmi adı da Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu oldu.
Ne var ki…
Timsah Arena’nın, kent trafiğinin en sorunlu yeri Acemler’de yapılması hep tartışıldı. Yanında hastane yapılması da trafik kaygılarını çoğalttı.
İşte…
O süreçte yaşananları, Olay Medya’yı ziyarete gelen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe’ye sorduk.
O da…
Bu konuda ilk kez açıklama yaptı, bir anlamda tartışmalara cevap verdi:
“Bursaspor için görkemli olması yanında, Avrupa Kupası finali oynanacak bir stadyum hedefledik. Avrupa ve dünya standartlarında olsun istedik.”
Şunu vurguladı:
“Dünya Mimarlık Ödülü alan Türkiye’deki ilk stadyum. Ayrıca dünyada en ilginç 5, en etkili 10 stadyum arasına girdi. Koltukları standartlara uygun, çatı tekniği Türkiye’de tek.”
Şunun da altını çizdi:
“Bizim stadyum 180 bin metrekare alana yapıldı, metrekare maliyeti 1.400 lira oldu. Beşiktaş 120 bin metrekare alanda metrekaresini 3 bin 400 liraya mal etti.”
Gecikme için “45 firma arasında en ucuz teklifi veren 2 müteahhit stadyum inşaatında iflas etti” dedi ve yer seçimini şöyle açıkladı:
“63 yıl önce ünlü Piççinato tarafından yapılan Bursa imar planı var. Stadyumu o planda gösterilen yere yaptık, kafamızdan yer seçmedik.”