Hastaneden önce Acemler trafiğinde hazırlık: Kavşağı rahatlatmak için tünel ve köprü yapılacak

ACEMLER TUNEL PROJESi BUYUKSEHiR BELEDiYESi
ACEMLER TUNEL PROJESi BUYUKSEHiR BELEDiYESi

Artık Bursa’nın gerçeği… Acemler bu kentin trafik ölçeri oldu. Orada trafik sıkışsa ya da dursa, kentin her yanını etkiliyor.
O nedenle…
Tüm Büyükşehir Belediye Başkanları önceliği Acemler’e veriyorlar, ama Acemler kentin trafiğinin kilitlenme noktası olmaya devam ediyor.
Geçmişte de öyleydi…
Acemler trafiğinde sinyalizasyon vardı. Kent merkezinden gelip Çekirge’ye dönecek araçlar, ya da Çekirge’den Mudanya-İzmir yönlerine gidecekler kırmızı ışık nedeniyle beklerken trafik Gençosman’a kadar şişerdi.
1995 yılında…
Sadak Gençosman’la birlikte dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdem Saker’a gidip, “Acemler’e yapılacak köprülü kavşakla ana yolda trafiğin kesilmeyeceğini” anlatmıştık.
Çalışmalara…
Saker başladı, Erdoğan Bilenser döneminde yargı kararıyla durdu, Hikmet Şahin ise hızlı bir çalışmayla yargı karar verene kadar bitirdi.
Gelin görün ki…
Bursa’nn sürekli artan araç sayısı trafiğe yansıdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da önceliğini Acemler’i çözmek olarak belirledi.
Üstelik…
Stadyumun karşısında yapımı süren Çekirge Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi bittiğinde, bu noktadaki trafik daha da artacak.O nedenle, hastane açılmadan önlem almak için Büyükşehir iki aşamalı proje hazırladı.
Buna göre…
Hastane ve Hayran Caddesi’nden gelen araçlar yapılacak tünelle Çekirge’den inen Zübeydehanım Caddesi’nin altından tünelle geçip Oulu Caddesi’ne ilerleyecek ve Acemler Kavşağı’nı devre dışı bırakarak Sırameşeler Yetiştirme Yurdu önünden ana yola çıkabilecekler.
İkincisi…
Yine Hayran Caddesi ve hastaneden gelen araçlar Timsah Arena yanına yapılacak köprü ile dereyi geçip Mihraplı bölgesine aktarılacak ve Orhaneli Kavşağı’na ulaşmaları sağlanacak.
Kulağımıza…
Acemler’i devdre dışı bırakıp rahatlatacak tünel ve köprü projelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın çok önemsediği, yakında ihaleye çıkılacağı geldi.