Ümit Özdağ, gizli anayasa hazırlığı, CHP’li Başarır konularına vatandaş siyasiler gibi bakmıyor: İşte anket sonuçları

GURKAN DUMAN OLAY TV SiYASET GUNDEMi PROGRAMI
GURKAN DUMAN OLAY TV SiYASET GUNDEMi PROGRAMI

Kolay değil… 25 yıl Bursa’nın dünyaya açılan penceresi kabul edilen Olay TV artık İstanbul merkezli ve haber kanalı olarak yayın yapıyor.
Yeni başlangıcın ikinci akşamında, bu sütunların okurlarının da araştırmalarıyla tanıdıkları Bursa firması BETİMAR Araştırma Genel Müdürü Gürkan Duman konuktu.
Seçil Özer Yakınbaş’ın moderatörlüğündeki Siyaset Günlüğü programında ANAR Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, GENAR Genel Müdürü İhsan Aktaş ve Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner’le birlikte ekrana çıkan Duman analizleri yanında, daha 2 günlük çarpıcı bir araştırma açıkladı.
O araştırmayla…
Pek çok konuda vatandaşın siyasiler gibi düşünmediğini gördük.
Örneğin…
Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği “CHP, İYİ Parti, HDP ve SP’nin gizli bir anayasa çalışması yaptığı” iddiasına vatandaşların yüzde 47.2’si “Millet İttifakı’nı bölmek için yapılan açıklama” gözüyle bakıyor.
Özdağ’la aynı düşünenlerin oranı yüzde 23.9’da kalırken, yüzde 27.5 de “bilmiyorum/fikrim yok” cevabı vermiş.
Yine…
CHP ve İYİ Parti liderlerinin “Gizli anayasa çalışması yapmadık” açıklamalarından sonra HDP Milletvekili Garo Paylan’ın “Taslak anayasa hazırladık” sözlerine verilen cevapta çarpıcı sonuç çıkmış.
Orada da…
Ankete katılanların yüzde 29.4’ü İYİ Parti ve CHP liderlerinin açıklamalarını samimi bulmadığı görüşünü dile getirmiş. Yüzde 29.6 Paylan’ın sözlerini gereksiz bulmuş, yüzde 17.4 de destek vermiş.
En çarpıcı sonuç ise…
Katıldığı televizyon programında “Türk ordusu satılmış” diyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’la ilgili.
Bu sözler…
Yüzde 69.8 oranında olumsuz bulunmuş. Yüzde 12.6 olumlu bulurken yüzde 14.2’nin fikri ve cevabı yok.
En büyük tepkiyse olumsuz bulanların yüzde 85.4’ünü oluşturan AK Parti seçmeninden gelmiş,
Başarır’ın CHP’den ihraç edilmesi gerektiğini düşünenlerin oranıysa yüzde 50.6 olarak çıkmış. Buna karşın yüzde 30.8 ihracı gereksiz bulmuş.