En iyi doğum günü hediyesi

BODO
BODO

Doğum günleri ilk kutlanışı antik Mısır’a dayanan daha sonra yüzlerce yıl şekil edinip, günümüze bu haliyle ulaşmış özel günlerdir. Çağımızda hastanede yaşama ilk adımınızı attığınızda, gününden saniyesine kadar not tutulur ve ilk yaş ve sonrakiler de aynı gün bazen doğum saatinde kutlanılır. Şu an doğumlar hastanede gerçekleşiyor, bilinçli notlar tutuluyor ve doğum günleri gittikçe daha çok değerli kılınıyor. Peki doğum günleri kutlanmadan önce neler oluyordu? Bundan binlerce yıl önce insanların doğum günü kutlamayı bırakın, doğduğu tarih not bile edilmeye gerek duyulmaz iken, ölüm günleri kutlanırdı. Ölüm günleri o dönemlerde kutsal sayıldığından kutlanmaktaydı. Elbette bu özel günler o zamanlar için sadece soylular ve hükümdarların aileleri için geçerliydi. Bilinen kayıtlara göre İlk doğum günü kutlamasını yapan kişi, antik Mısır kraliçesi Kleopatra dır. Ortalama olarak 5000 yıl önceye dayanan bu geleneğin temel parçalarından olan pasta yapma ve mum üfleme ritüeli de eski Yunanlılar a dayanmaktadır. Eski Yunan tanrıçası Artemis için her ayın 6. Gününde yapılan kutlamalar, yılda 12 kez yapılmakta, pastalar ise Artemis’in Ay tanrıçası olarak bilinmesinden dolayı farklı gök cisimleri şeklinde hazırlanıp mumlar dikilip, mumu üflerken Artemis’e dilekler yollanmaktaydı. Sevdiklerinize en iyi doğum günü hediyesi https://bodo.com/tr/ da.

Doğum günleri ve sürpriz deneyimler

Günümüzde doğum günleri genellikle pasta ile kutlanmakta ancak insanlar yenilik ve farklılıklara burada da yer açarak burger üzerine, baklava üzerine, çiğköfte üzerine bile mum dikmektedir. Yenilik, doğum günü için sadece pasta geleneğinde yok, artık insanlar hediyeler için de en farklılarını arzuluyor, yeni bir şeyler üretmeye çalışıyor. Bodo.com hediye de yeni bir çağ başlatıyor! Bilindik hediyelikler artık özel olmaktan çıkıp fazlasıyla klişeleşmiş olduğundan, Bodo.com sizlere hediyeden alacağınız yeni bir haz duygusu yaratıyor. Bu etkinlik ve deneyimler elbette Bodo öncesi de vardı ancak bodo.com hepsine tek bir platform üzerinden ulaşmanızı sağlıyor. Bunun yanında bu tarz aktiviteler genellikle hediye olarak görülmezdi çünkü hediye şeklinde sunulmuyordu ancak Bodo her birey, konumu ve yakınlık derecesine göre ayrı ayrı konuşlandırıp ortak ilgi alanlarını istatistiklere göre belirleyerek, sizlere mükemmel şekilde faydalanacağınız kategoriler sunmaktadır. Üstelik alışveriş yapmak istediğiniz belirli özel günler için de özel kategorilerimiz yer almaktadır.  

Doğum günü hediye fikirleri

Erkek arkadaşınızın doğum günü için, ‘’Boeing 737 Uçuş Simülatörü’’ havalara uçuran bir hediye olmaz mıydı? En sıradışı doğum günü hediyeleri bodo.com’ da! Kızınızın kış ayındaki doğum gününde ailecek birbirinize vakit ayırıp eğlenebileceğiniz, küçük bir tatil ona en güzel doğum günü hediyesi olmaz mıydı? ‘’Aile için Hafta Sonu Kaplıca Tatili’’. Bodo anneniz, kardeşleriniz, arkadaşlarınız, babanız, kocanız veya eşiniz, çocuklarınız, sevgiliniz kısacası en sevdiklerinizin doğum günleri için mükemmel deneyim hediye fikirleri ve sürpriz deneyimler ile doğum gününü yenilikçi tarzda, maksimum seviyede şaşırtarak muhteşem bir kutlama geçirmenizi sağlıyor.