DEVA ittifaklara girecek mi, hedefinde ne var?.. Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın açıkladı

DEVA PARTiSi GENEL BASKAN YARDIMCISI BURAK DALGI VE iL BASKANI SERKAN OZGOZ
DEVA PARTiSi GENEL BASKAN YARDIMCISI BURAK DALGI VE iL BASKANI SERKAN OZGOZ

Siyasette… Aniden ortaya çıkan fırtına var. Kulisler, spekülasyonlar, iddialar, beklentiler,  yorumlar adeta havada uçuşuyor.
Gerçi…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklaması sonrası İYİ Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener çevresinde spekülasyon yoğunluğu oluştu, ama ne yapacağı merak edilenler arasında Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi de var.
Böyle bir ortamda…
Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz’le birlikte ziyaretimize gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın’a sorduk:
DEVA Partisi ittifaka girecek mi?
Son dönem…
Siyasetin kazandığı yeni isim olan ve realist siyaset yapan Bursalı genç siyasetçi Dalgın şu cevabı verdi:
“29 Aralık’ta kurultayımız var. Kurultayımızı yapıp seçime girme hakkını elde etmek istiyoruz. Önceliğimiz bu.”
Konu…
Bir anda seçime hazır olmak noktasına gelince, “Yakın zamanda erken seçim mi görüyorsunuz?” diye sorduk.
Şöyle cevapladı:
“Seçime katılabilmek için kurultayı 6 ay önce yapmış olmak gerekiyor. Seçim tarihi beklentimiz yok. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan hemen seçim beklemediğini, fakat 2023’e kadar da gitmeyeceğini söyledi. Biz yalnızca kurultayımızı yapıp seçime girme hakkı almak istiyoruz.”
Şunu vurguladı:
“Seçime girebilme koşullarından biri, illerin yarısında teşkilatlanma gereği. 9 ay önce kurulmuş bir partiyiz. 80 ilde teşkilat kurduk, 41 ilde kongreleri yaptık. 922 ilçenin 500’e yakınına atama yaptık.”
Ardından…
“Teşkilatlanma açısından koşulları yerine getirdik” deyip şunun altını çizdi:
“İnsanların yaşam savaşı verdiği pandemi koşullarında, üstelik internetten üye yaparak 9 ayda bu duruma gelmek hiç de kolay değil. DEVA Partisi 9 ayda bunu başardı.”
Sonra da ittifak konusuna geldi:
“DEVA Partisi’nin gündeminde ittifak yok. Sıfır düşünce. Biz bunu, seçim ve siyasi partiler kanunlarıyla birlikte konuşulacak konu görüyoruz.”