Siyasetin ustası Faruk Çelik’ten AK Parti’ye ‘ilkeler’ reçetesi: Yanlış neydi, yeni il başkanı kriterleri neler?

FARUK CELIK
FARUK CELIK

Aradığımızda Bursa dışındaydı… O nedenle, kamuoyuna yansıyan gelişmeler dışında, AK Parti’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgisi yoktu.
Buna karşın…
AK Parti’nin kuruluşunda yer almış, Bursa kadrolarında emeği olan, Grup Başkanvekili ve Bakan olarak üst yönetimlerde önemli görevler üstlenmiş deneyimli bir siyasetçi tavrı sergiliyor.
Dahası…
Faruk Çelik konuya kişiler ve olanlar açısından değil, ilkeler açısından yaklaşıyor.
Söze…
“Sayın Ayhan Salman’ın kongrede aday olmama kararını öğrendim” diyerek başladı ve şunu söyledi:
“Alinur Aktaş Bey Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi, tabi ki herkesin arkasında durması gerekiyor. Fakat aynı dönemde İl Başkanı’nın da İnegöl’den olmasını siyaseten doğru bulmuyorum.”
Bakışı şu:
“İl Başkanı olarak güzel hizmetler yapmış olabilir. İyi bir arkadaş olabilir, ama bunu sosyolojik olarak doğru bulmuyorum. Genel Merkez son derece isabetli bir karar aldı. Arkadaşımız başka bir görevde değerlendirilebilir.”
Ardından…
Yeni il başkanı arayışlarına ilişkin ilkelere işaret etti:
“Yeni il başkanı; Bursa’da karşılığı olan, tüm kesimlerle bir araya gelme birikimi ve becerisi olan, yerel yönetimlerin emrinde değil, yerel yönetimlere AK Parti vizyonunu ve misyonunu gösterebilecek, eksiklerini izole edebilecek donanımda bir arkadaş olmalı.”
Bu noktada…
“Tercihin buna göre yapılmasında fayda var. İnanıyorum ki Genel Merkez titiz bir çalışmayla bunu gerçekleştirecek” dedi.
İlçe kongrelerinde sergilediği siyasi ders kıvamındaki mesajını da şöyle verdi:
“Arkadaşlara hep söylüyorum. Mühim olan siyasi hareketimizin, yani AK Parti’nin başarısıdır. Bu parti birçoğumuzu bir yerlere getirdi. Onun için partiyi küçültecek davranışlardan uzak durmak gerekir. Partiyi nasıl büyütürüz anlayışıyla hareket etmeliyiz.”
Üzerinde durduğu şu:
“Partiyi bütün kesimlere taşıyacak anlayışla meseleye bakmak gerekiyor.”