Proje hazır, ihaleyi bekliyor: Anadolu Otoyolu Bursa’yı Ankara’ya yakınlaştıracak

M TOZUN BINGOL
M TOZUN BINGOL

Aslında… Hazırlıkları çok hızlı başladı, tüm çalışmalar da aynı hızda yürüdü. İç Anadolu’yu Bursa’yı kavşak alarak Çanakkale Köprüsü’ne bağlayacaktı.
Proje için…
Startın verildiğini ilk 14 Şubat 2011’de duyurduk. Sonrasında güzergah belirlendi, ÇED raporları alındı. Projesi de hazırlandı.
Hatta…
İlk etap çalışmaları Ankara’dan başlayıp Sivrihisar yakınlarında Ankara-İzmir Otoyolu Kavşağı’na kadar geldi.
Sonrasında…
Porsuk Çayı Havzası’ndan ilerleyecek, Alpu, Beylikova’dan devam edip Eskişehir ve Bozüyük’ün kuzeyinden geçecek, Ahı Dağı’nın kuzeyinden Turan Köy’e ulaşıp Bursa Çevre Yolu ile buluşacaktı.
Bu noktada…
İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ile birleştikten sonra, Karacabey-Çanakkale bağlantısıyla Çanakkale Köprüsü’ne bağlanacak ve Avrupa’ya uzanacaktı.
Ne var ki…
2018’deki ekonomik sıkıntı sürecinde tasarruf tedbirlerine takıldı. Sonra da sürekli değişen gündemin yoğunluğunda unutuldu gitti.
Oysa…
Başkent’e en uzak il olan Bursa’Ankara’ya 2 saatten kısa sürede ulaştıracak 230 kilometrelik Anadolu Otoyolu ulaşım ağları bakımından çok önemli.
Nitekim…
Bu sayfalarda sık sık yol-ulaşım-trafik konularında görüşlerine başvurduğumuz Bursa Kent Konseyi Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı olan İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl bu projede şuna dikkat çekti:
“Ulaşım entegrasyonu açısından çok önemli. Üstelik ÇED raporu alınmış, projesi yapılmış, her haliyle ihaleye hazır. Ne yazık ki, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te bitecek 1. Grup Hedef Projeler arasında yer almıyor. Maalesef 2023 sonrası 2. Grup Hedefler arasında.”
Şunu anımsattı:
“Yenişehir Havaalanı’nı bir türlü aktif hale getiremedik. Buna karşın hızlı tren ve Bursaray’ın Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatılması ihaleleriyle moral bulduk.”
Çağrısı şu:
“Şimdi Anadolu Otoyolu ile bu entegrasyonu sağlamanın tam zamanı.”