İnegöl’e Cumhurbaşkanı’ndan jest: Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi yapılacak

CUMHURBASKANI RECEP TAYYiP ERDOGAN VE AK PARTi BURSA MiULLETUVEKiLi ViLDAN YSSILMAZ GUREL KASIM TARiHLi GORUSMELERi
CUMHURBASKANI RECEP TAYYiP ERDOGAN VE AK PARTi BURSA MiULLETUVEKiLi ViLDAN YSSILMAZ GUREL KASIM TARiHLi GORUSMELERi

1.5 yıl önceydi… AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel randevu aldı ve Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.
Görüşmede…
İnegöl’ün sorunları hakkında ayrıntılı bilgi sunan Gürel, ayrıca bazı isteklerde bulundu. Erdoğan da isteklerden üçü için söz verdi.
İşte…
1.5 yıl önce İnegöl için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sözlerden ilki projeye dönüşüyor. Onu da, sözü alan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’le sohbet ederken öğrendik.
Dedi ki:
“Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmemizde, İnegöl’ümüz için 3 müjde almıştık. O 3 müjdeden biri yaşama geçiyor. Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi’ni İnegöl’de yapacağız.”
Şu bilgiyi verdi:
“Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey’le konuyu sürekli görüşüyoruz. Millet Bahçe’mizin fizibilitesi hazırlandı.”
Devam etti:
“İnegöl’le birlikte Yenişehir’imize de hitap edecek proje olacak. Yani, 2 ilçemiz Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi’nden birlikte yararlanacak.”
Üzerinde durduğu şu:
“450 bin metrekare alana yapılacak Millet Bahçesi projemizi hayırsever desteğiyle gerçekleştireceğiz. Çocuklar, gençler, aileler için hem temiz havalı doğa ortamında zaman geçirebilecekleri, hem eğlenebilecekleri bir yer olacak.”
Sohbetimizde…
İnegöl’e yakışacak Millet Bahçesi projesine ne zaman başlanacağını sorduk. Gürel de şu cevabı verdi:
“Her şeyimiz hazır. Proje belli. Hayırseverimiz sabırsızlıkla bekliyor. İlk adım olarak da Orman Bakanlığı arazinin tahsisini İnegöl Belediyesi’ne yaptı.”
Sohbetimizin ardından…
AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı’na katılan Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, toplantı çıkışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi.
İnegöl Millet Bahçesi projesiyle ilgili son gelişmeler ve bilgileri aktaran Gürel’i, daha ayrıntılı görüşme için Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi İstanbul’a çağırdı.