Esgin, Ulaştırma Bakanı’ndan 2 projeye öncelik istedi: Anadolu Otoyolu ve Kuzey Çevre Yolu

AK PARTi BURSA MiLLETVEKiLi MUSTAFA ESGiN AHMET KILIC TBMM PLAN VE BUTCE KOMiSYONU ULASTIRMA BAKANLIGI BUTCESi GORUSMELERi
AK PARTi BURSA MiLLETVEKiLi MUSTAFA ESGiN AHMET KILIC TBMM PLAN VE BUTCE KOMiSYONU ULASTIRMA BAKANLIGI BUTCESi GORUSMELERi

Şu günlerde… TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2021 bütçesini görüşüyor. Her gün de bir bakanlığın hazırladığı bütçe gündeme geliyor.
Bursa’dan AK Parti Milletvekili Ahmet Kılıç’ın yer aldığı komisyonda Sağlık ve Ulaştırma bakanlıkları bütçelerinin görüşüldüğü iki toplantıya konuk olarak AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de katıldı.
Hatta…
Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alıp yaptığı konuşmayı bir dostumuzun gönderdiği videodan izledik. Gündeme getirdiği projeler ve Ulaştırma Bakanı’ndan istediği yatırımlar Bursa için çok önemli.
Söze şöyle başladı:
“İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri.  Osmangazi Köprüsü de İstanbul’la Bursa’yı entegre eden dünyanın dördüncü büyük asma köprüsü.”
Sonra da…
“Bu otoyol Bursa’yı çok önemli kavşak noktası haline getirdi” dedi ve kent içi trafiğinin yükünü alacak önemli isteği gündeme taşıdı:
“Otoyolun Bursa geçişi olan Bursa Çevre Yolu son yıllarda şehir içi yol gibi oldu, trafik yoğunluğu arttı. O nedenle, otoyoldan çıkmayı gerektirmeyen yeni bir çevre yoluna ihtiyaç var.”
Şunun altını çizdi:
“Kuzey Çevre Yolu artık kaçınılmaz oldu. Zaman kaybetmeden gündeme alınması gerekiyor.”
Ardından…
Yine Bursa’nın gündeminde olan bir başka projeye dikkat çekti:
“Ankara-Eskişehir-Bursa güzergahındaki Anadolu Otoyolu İç Anadolu’yu Çanakkale Köprüsü’ne bağlayacak. Bursa bu yolla da başka bir önemli kavşak haline gelecek.”
İsteği şu:
“2011’de ÇED raporu alınan ve projesi hazırlanan Anadolu Otoyolu’nun da bir an önce başlanıp bitirilmesini Bursa halkı talep ediyor.”
Bir de siyasi ironi yaptı:
“AK Parti iktidarının en önemli icraatlarını yaptığı sağlık ve ulaşımda muhalefetin acımasız eleştirilerinden rahatsız değiliz. Çünkü aziz milletimize yaptığımız önemli hizmetleri tekrar tekrar anlatma fırsatı veriyorlar.”