Bursa’da 123 bin ‘mesken’ abonesi elektrik borcunu ödeyemedi… Bu tablo tedirgin edici

CHP BURSA MiLLETVEKiLi ERKAN AYDIN
CHP BURSA MiLLETVEKiLi ERKAN AYDIN

Önergeyi… Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na verdi.
Amacı…
2020 yılında Bursa’da kaç abonenin ne kadar elektrik borcu biriktiğini, kaç hanenin elektriğinin borcu nedeniyle kesildiğini öğrenmekti.
Sohbet ederken…
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın önergesine Limak Uludağ bilgilerine dayalı cevap geldiğini açıkladı. Rakamlar gerçekten sarsıcı.
Bir…
“Soru önergeme verilen cevapta, 2020 yılının ilk 9 ayında Bursa ve ilçelerinde mesken tarifesinde bulunan 123 bin 558 abonenin elektrik borcu olduğu görülüyor. Bu kadar meskenin borcunu ödeyememesi çok önemli.”
İki…
“Yine, Bursa ve ilçelerinde mesken tarifesinde bulunan 123 bin 558 abonenin 9 ayda toplam 21 milyon 249 bin 095 lira elektrik borcu olduğu bilgisi yer alıyor.”
Üç…
“2020 yılı ilk 9 ayında Bursa’da kaç abonenin elektriğinin borcu nedeniyle kesildiğini sormuştum. Verilen cevapta, elektrik borcundan dolayı Bursa ve ilçelerinde 22 bin 650 hanenin elektriğinin kesildiği bilgisi yer alıyor.”
Sonra da…
“Şunu hepimiz biliyoruz, 2020 yılı olağanüstü bir yıl oldu. Pandemi hem insanların ekonomisini ve iş düzenini bozdu, hem de evde kalınan süreler elektrik, su, doğalgaz tüketimini arttırdı” dedi ve önergeyle ortaya çıkan tablo için şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bursa’da 2020 yılı ilk 9 ayında 123 bin 558 mesken abonesinin elektrik borcunu ödeyememesi çok önemli. Çünkü, vatandaşın içinde bulunduğu ve ekonominin yaşadığı sıkıntıyı gözler önüne seriyor.”
Bu noktada…
“22 bin 650 hanenin elektriğinin kesilmiş olmasını da önemsiyorum” dedi ve şu çağrıyı yaptı:
“Özellikle vurguluyorum; işyeri ve fabrika değil, 23 bin 650 hanenin elektriği borçtan dolayı kesilmiş. Ekonomiyi düzeltip vatandaşı içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtarmak iktidarın görevi. Bu görevini bir an önce yerine getirmeli.”