Bursa Milletvekili Esgin umut verdi: Hızlı trende yer teslimi yakında, artık inşaatı bekliyoruz

AK PARTI BURSA MILLETVEKILI DR MUSTAFA ESGIN
AK PARTI BURSA MILLETVEKILI DR MUSTAFA ESGIN

Artık herkes biliyor… O nedenle, 23 Aralık 2012’de Balat’ta atılan temelle başlayan, ancak hevesin kırıldığı hızlı tren sürecini yeden anlatmaya gerek yok.
Fakat…
Artık daha umutlu bekliyoruz.
Nitekim…
22 Ağustos’ta bu sütunlardan duyurduğumuz 9 milyar 449 milyon liralık ihale sonrası inceleme süreci tamamlandı ve yeni bir aşamaya gelindi.
O aşamayı da…
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü toplantıya katılan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin konuşmasında açıkladı.
Önceliği de Bursa’nın tren macerasını anımsatmaya verdi:
“Bursa’nın raylı sistemlerle ilk tanışması 140 yıl öncesine gidiyor. Bursa’yı Mudanya Limanı’na bağlayan 42 kilometrelik raylı sistem Osmanlı’nın son döneminde yapılmıştı.”
Siyasete gönderme yaptı:
“1948’e kadar bu raylarda insanlar tren yolculuğu yaptılar, yük taşındı. Fakat 1948’de Cumhuriyet Halk Fırkası döneminde raylı sistem hikayesi bitti. Çünkü seferler sonlandırıldı, sonrasında da raylar söküldü.”
Devam etti:
“Bu acı hatırayı Bursalılar unutmadılar. Bu seferleri sonlandıran Cumhuriyet Halk Fırkası’nı da unutmadılar.”
Yeni süreci anımsattı:
“Şimdi şükürler olsun, daha önce başlayan Osmaneli-Bursa hattına Bandırma hattı eklenerek ikmal ihalesi yapıldı. İhalede sorun yok. Kısa süre sonra yer teslimi yapılacak. Artık işe başlanmasını bekliyoruz.”
Şuna dikkat çekti:
“Bursa, 15 milyarlık ihracatıyla Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ikinci şehri. Fakat Bursa’nın sanayi ürünleri yüzde 78 oranında karayoluyla taşınıyor. Bundan dolayı da navlun maliyetleri çok yüksek oluyor.”
Anladığımız şu:
9 milyar 449 milyon liralık teklifiyle Kalyon İnşaat’ın kazandığı ve Dünya Bankası kredisiyle yapılacak projede Bursa için hızlı tren heyecanı yeniden başlıyor.
Dış kredili olacağı için, gün saydığımız projeyi daha umutlu bekliyoruz.