Tatil köyü gibi… Uludağ Üniversitesi’nde 270 milyonluk yatırımla 8 bin kişilik 4 öğrenci yurdu

BUU GORUKLE KAMPUSU OGRENCI YURDU INSAATI HAKAN CAVUSOGLU INCELEME
BUU GORUKLE KAMPUSU OGRENCI YURDU INSAATI HAKAN CAVUSOGLU INCELEME

Dile kolay… Bursa Uludağ Üniversitesi 75 bin öğrencisiyle, Türkiye’nin sayısal anlamda en büyük üniversiteleri arasında yer alıyor.
1975’te…
Günümüzde yıkılan eski Yüksek ihtisas Hastanesi binasının olduğu yerdeki Tıp Fakültesi ve Altıparmak’ta Osmangazi Kaymakamlığı olarak kullanılan binadaki İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin dönüşümü olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’yle kuruldu.
Rektörlük binası Nalbantoğlu’ndaki bir işhanının üçüncü katındaydı.
1985 yılında, Görükle’ye taşındığında kente uzaklığı nedeniyle eleştirildi, ama Görükle diye de modern bir kent doğdu.
Bütün bunlar…
Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun yaptığı inşaat incelemesi fotoğraflarını görünce gözümüzde canlandı.
Fotoğraflarda…
Bursa Uludağ Üniversitesi Kampusu içinde 8 bin öğrencinin barınacağı 4 ayrı öğrenci yurdunun sona yaklaşan inşaatlarını, Gençlik Spor İl Müdürü Salih Başparmak’la incelerken görülüyordu.
Açıkçası…
Ankara Yolu’ndaki Kredi Yurtlar Kurumu yurdunda kalan öğrencilerin her sabah kalkıp Görükle’deki BUÜ’ye gitmeleri çok da kolay değil. Bursaray bile yollarda kaybettikleri süreyi tam telafi edemiyor.
O bakımdan, Çavuşoğlu’nu arayıp ziyaret ettiği yurt inşaatlarını sorduk.
Şu bilgiyi verdi:
“Gençlik ve Spor Bakanlığımız Görükle Kampusu içinde toplam 8 bin öğrenci kapasiteli yurtlar yapıyor. Bu yurtların 6 bin kişilik bölümü mart-nisan aylarında hizmete girecek. 2 bin kişilik bölümü ise 2021’de bitecek.”
Ardından…
“Bursa Uludağ ve Bursa Teknik üniversitelerimizde Bursa’mız 80 binden fazla öğrenciye evsahipliği yapıyor” dedi ve şunu vurguladı:
“Halen toplamda yurtlarımız 7 bin 080 öğrenci kapasiteli. O bakımdan, 270 milyon liralık yatırım olan 8 bin kişilik yeni yurtlar çok önemli.”
Yorumu da şöyle oldu:
“Yurtlarda 2-3-4 kişilik odalar var. Banyosu, tuvaleti, lavabosu, çalışma alanı, giyinme dolaplarıyla ev konforunda rahatlık sağlayacak. “
Şunu da ekledi:
“Açıkçası, gezerken kendimi tatil köyü inşaatında zannettim.”