Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’den kritik uyarı: Kalabalıklardan uzak durun

SAGLIK BAKANI FAHRETTiN KOCA BURSA VALiLiGi ACIKLAMA
SAGLIK BAKANI FAHRETTiN KOCA BURSA VALiLiGi ACIKLAMA

Perşembe akşamı… Gazeteden çıkmadan önce, Bursa Erkek Lisesi mezunu olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın programının hangi bölümünü izleyebileceğimizin planını yapıyorduk.
Fakat…
Bursa Valiliği’nden gelen elektronik postada, “sağlık güvenliği nedeniyle” programı Anadolu Ajansı, TRT, İhlas Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı muhabirlerinin izleyebileceğini okuyunca hesabımız bozuldu.
Fakat, hak da verdik…
Koronavirüs mücadelesinde gözünün içine bakılan Sağlık Bakanı’nın yurt gezisi sırasında vaka temaslısı durumuna düşmesi, her şeyin çöpe gitmesi demek olur ki, konjonktürel süreç nedeniyle, dikkatli davranmak gerekiyor.
O nedenle…
Televizyonun karşısına geçip Bursa Valiliği’nde yaptığı günün ilk açıklamasını izlemeye başladık.
Tam da…
“Bursa’da vaka sayıları 3 kat arttı” dediğinde, son günlerdeki vaka artışı gözlemlerimizin resmi ağızdan teyidini almış olduk.
Az sonra da…
Eski dost, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir aradı.
Salgın ve mücadele döneminin öne çıkan ismi Sağlık Bakanı Koca ile yetiştiği ve yaşadığı kente gelmenin heyecanı, sakinliğiyle bilinen sesine yansımıştı.
“Vakalar çok arttı, dikkatli olmak gerek” dediğimizde şunu söyledi:
“Bursa’ya da bunun için geldik zaten. Sayın Bakan alınan tedbirleri bizzat yerinde görmek, alınacak tedbirleri ve neler yapılması gerektiğini de ilgili tüm kesimlerle konuşmak istedi.”
Telefonu kapatırken de, “Kalabalıklardan uzak durun” uyarısı yaptı.
Galiba…
Şehir Hastanesi açılışından 1 yıl sonra, bu kez koronavirüas vakalarının artması nedeniyle Bursa’ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yoğun programının en önemli şifresi bu uyarı.
Bursa bugüne kadarki tüm süreçlerin üstüne çıkan vaka artışı ile karşı karşıya. Yapacağımız ilk iş, kalabalıklara girmemek ve kendimizi korumak olmalı.
Kritik ve sağlık açısından sert bir kışa hazır olmak gerekiyor.