Korona seferberliği… Vali Canbolat mücadele planı yaptı, sahadaki ekip ve hastanedeki yatak sayıları artıyor

VALi YAKUP CANBOLAT VALi YARDIMCISI DR YUSUF GOKHAN YOLCU iL SAGLIK MUDURU DR FEVZi YAVUZYILMAZ
VALi YAKUP CANBOLAT VALi YARDIMCISI DR YUSUF GOKHAN YOLCU iL SAGLIK MUDURU DR FEVZi YAVUZYILMAZ

Gündemde… Bursa’da 3 kat artan koronavirüs vakalarıyla mücadele edebilmek amacıyla hazırlanan yeni eylem planları ve yol haritası var.
Nitekim…
Bursa Valisi Yakup Canbolat salı sabahı, Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ile İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve ilçe kaymakamları, ilçe sağlık müdürleriyle videokonferansla toplantı yaptı.
Toplantıda…
İlçe ilçe değerlendirmeler yanında, koronayla mücadelede Sağlık Bakanlığı direktifleri ele alındı. Canbolat ayrıca kaymakamların önerilerini dinledi.
Toplantı sonrası…
Kararları sorduğumuzda, Bursa Valisi Yakup Canbolat söze “Maalesef ekim ayı başından beri Bursa’mızdaki pozitif vaka sayısı 3 kat arttı” diye başlayıp şu bilgiyi verdi:
“Sahadaki mücadeleyi daha etkin hale getirmek için filyasyon ekiplerinin arttırılması gerekiyor. Biz de 400 olan filyasyon ekibi sayımızı 600’e çıkardık. Çok kısa sürede 700-750 ekibe ulaşmak istiyoruz.”
Şunu vurguladı:
“Filyasyon ekipleri için kamu kurumları imkanlarını seferber ettik. Şu an günlük ihtiyaç dışındaki şoför ve araçlar İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsis edildi. Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım belediyelerimiz de araç ve şoför desteği verdiler.”
Üzerinde durduğu şu:
“Filyasyon çalışmalarının sıkı şekilde devamı için arkadaşlarımızı uyardık. Denetimlerde maske-mesafe-hijyene dikkat edilmesini istedik. Sanayi ve özel işletmelerle sokaktaki vatandaşın genel durumunu ele aldık.”
Ardından…
“Maskede belli aşama kaydedildi, ama mesafe ve hijyen konusunda yeterli düzeye ulaşılamadı” dedi ve gelinen noktaya işaret etti:
“Havalar değişti. Gündüz-gece farkı olduğu için kapalı mekanlara daha fazla yönelindi. Umumi işletmeler ve evlerde bulaş oranları arttı. Aile apartmanları ve vakalarla aynı evde kalanların eğitilmelerini istedik.”
Şunu özellikle vurguladı:
“Toplantımızda, yükseliş trendinde olan pozitif vaka oranının nasıl hızla durdurulup sayının düşürülebileceğine yönelik tedbirleri konuştuk.”
Bu noktada…
Sahada filyasyonun doğru, alınan numune tahlillerinin çok hızlı yapılmasıyla bulaştırma riskinin azaltılabileceğini söyledi ve şunu açıkladı:
“Olabilecek talepleri karşılamak amacıyla hem Covid hasta yatağı, hem yoğun bakım yatak sayısını bu hafta sonunda 200 arttıracağız.”