İşçi sayısı fazla olan fabrikalar Bursalı doktorun test kitleriyle rahatladı

DR MURAT UNAL KORONAViRUS TESTi TURKLAB
DR MURAT UNAL KORONAViRUS TESTi TURKLAB

Geçmişte… Bursa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, İl Sağlık Müdürü, Bursa Tabip Odası Başkanı gibi önemli görevler yaptı.
Ardından…
AK Parti Mudanya İlçe Başkanı olarak siyasete atılan Dr. Murat Ünal 2019 yerel seçiminde AK Parti Mudanya Adayı’ydı.
Uğradığında…
Önce, artan koronavirüs vakaları üzerine konuştuk. Eski bir sağlık yöneticisi olarak izlenim ve bilgilerini aktardı.
Sonra da…
Cebinden çıkardığı küçük poşette Türklab markasını görünce, “Dr. Şahin Yağlıdere’nin ürettiği koronavirüs test kiti mi?” diye sorduk.
Çünkü…
Test kitlerinin üreticisi Dr. Şahin Yağlıdere’yi iyi tanırız. 1989’da ilk Yıldırım Belediye Meclisi’ne DYP’den seçilmişti. DYP Yıldırım İlçe kongresinde 1 oyla kaybetti, DYP İl Yönetim Kurulu’nda siyaset yaptı.
Bir süredir…
İzmir’de yaşayan Dr. Yağlıdere’nin kurduğu biyoteknoloji firmasıyla koronavirüs test kiti ürettiğini ilk 24 Nisan’da bu sayfalarda paylaştık. Türklab markasıyla Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği testleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın tanıttığını da 7 Haziran günü duyurduk.
İşte…
Dr. Murat Ünal uygulaması çok kolay testi bize de yaptı. Uzun süre heyecanla beklemeden 2 dakikada sonucun negatif olduğunu birlikte gördük.
Sağlık kurumlarında sürüntü ile yapılan testlere karşın parmak ucundan kan damlası alınarak gerçekleştirilen testin avantajını şöyle anlattı:
“Toplu işçi çalıştıran ve doktoru ya da hemşiresi olan fabrikalar için bu testleri uygulamak çok kolay. Kendi işyeri olanlar da OSGB olarak adlandırdığımız Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi desteği alarak yapabilir.”
Düşüncesi şu:
“Sağlık Bakanlığı OSGB’lere MEDULA sistemine giriş izni verirse, test sonuçları anında bilgisayara yüklenir, pozitif olanların hastaneye gitmesine gerek kalmadan filyasyon ekiplerinin önüne gelir.”
Şunu da ekledi:
“Böylece hastanelerdeki yoğunluk azalır, sağlık sistemi rahatlar.”