Bursalı siyasetçilerin yanlış ‘hastane adı’ söylemini Erkek Lisesi mezunu Sağlık Bakanı düzeltti

SAGLIK BAKANI FAHRETTIN KOCA
SAGLIK BAKANI FAHRETTIN KOCA

İlk taşı kim attı anımsamıyoruz… Fakat, hastaneler birleştirilip SSK Çekirge Hastanesi’nin adı Çekirge Devlet Hastanesi olduğunda başladı.
Galiba…
Çekirge’den sonra yılların Bursa Devler Hastanesi’ne de semt adı ekleme gereği duyanlar oldu. Bu nedenle de, tarihi binayı Muradiye Devlet Hastanesi olarak anmaya başladılar.
Sanıyoruz…
Yaşadığı Bursa’yı bilmeyen biri adres tanımlamak adına ilk aklına geleni söyledi ve sonrasında bu ifade dillere yerleşti.
İşin ilginç yanı…
Bursa’nın milletvekilleri, Bursa siyasetinin il ve ilçe başkanları, kenti en iyi bilmesi gereken belediye başkanları, kamu yöneticileri Muradiye Devlet Hastanesi dediler.
Ne yazık ki meslektaşlarımız da bu söyleme uydular ve aslı yerine söyleneni yazıp geçtiler.
Oysa…
Muradiye’de Devlet Hastanesi yok, geçmişte de olmadı.
Kurulduğunda, Bursa’nın tek hastanesi olarak yıllarca Memleket Hastanesi adıyla hizmet veren, Bursa Devlet Hastanesi adını aldıktan sonra da kentin sağlık yükünü taşıyan tarihi bina ile Muradiye arasında 5 mahalle var.
Kaldı ki…
İnşaatında Bursalıların imece usulü çalıştıkları tek hastane olan geçmişin Memleket Hastanesi’nin bir semtle anılmasına hiç gerek yok.
İşte…
Bursa’da giderek yaygınlaşan yanlışa Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca son verdi. Bursa Erkek Lisesi mezunu olan Bakan, açıklamasında doğru adıyla Bursa Devlet Hastanesi ve Memleket Hastanesi vurgularını birkaç kez üst üste yaparak adeta ders verdi.
Dahası…
Bursa’nın yıllarca tek hastanesi olarak şifa dağıtan kurumun adını iade etti.
Şimdi…
Bakan Koca’dan bir isteğimiz daha var:
Açıklamasında vurguladığı gibi, Şehir Hastanesi açılırken kapanan Bursa Devlet Hastanesi’nin ister bu adıyla, ister Memleket Hastanesi adıyla bir an önce yeniden açılmasını sağlamak için süreci hızlandırmalı.
Çünkü…
Yaşadığımız korona süreci ne kadar gerekli olduğunu gösterdi.