Bursa için güzel haber: Şehir Hastanesi metro ihalesi 27 Ekim’de yapılacak

ULASTIRMA BAKANI ADIL KARAISMAILOGLU VE AK PARTI BURSA MLLETVEKILLERI
ULASTIRMA BAKANI ADIL KARAISMAILOGLU VE AK PARTI BURSA MLLETVEKILLERI

Tarih 1 Ekim Perşembe… TBMM yeni yasama yılı açılışı sonrası TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un odasına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlar ve bazı milletvekilleriyle sohbet ediyordu.
Odada…
Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da vardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ona doğru döndü ve “Bursa’da ne var ne yok?” diye sordu. Çavuşoğlu da, ayaküstü kısaca Bursa’yla ilgili bilgiler verdi.
Yan tarafta…
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu vardı. Çavuşoğlu onun yanına gitti ve “Sayın Bakan… Bizim hızlı tren projesi ne durumda?” diye sordu.
Bunun üzerine, Bakan Karaismailoğlu hızlı trenin ihalesi sonrası prosedürü anlatıp “Hiçbir sıkıntı yok… Süreç devam ediyor” dedi.
Bu kez…
“Peki bizim metronun Şehir Hastanesi’ne uzatılması ne aşamada?” diye soran Çavuşoğlu’na şu cevabı verdi:
“Her şey yolunda… Metro projesi ihale izni imza aşamasında.”
Cuma gecesi…
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu ile her görüşmesinde “Bizim hızlı tren… Bizim Şehir Hastanesi metrosu…” diye başlayan Çavuşoğlu heyecanlıydı.
Dedi ki:
“Ulaştırma Bakanlığı’nın Bursa’daki ilk raylı sistem yatırımı Bursaray’ın Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatılması olacak. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü hazırlıklarını tamamladı ve metronun 6.1 kilometrelik Emek-Şehir Hastanesi uzatması ihalesinin kararını aldı. Bursa’nın beklediği ihale 27 Ekim günü yapılacak.”
Sonra da şunu söyledi:
“Bursa’mızla ilgili her konuda özel ilgisini ve desteğini gördüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. İlettiğimiz her konuya büyük bir ilgiyle yaklaşan Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum.”
Şunu vurguladı:
“Tüm Bursa milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte takipçisi olduğumuz proje Bursa’mıza hayırlı olsun.”
Şunu da ekledi:
“Bursa’mızla ilgili her konuya desteğini esirgemeyen Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nu yakın süreçte Bursa’da ağırlamak istiyoruz.”
Gerçekten de, ihale kararı projede çok önemli bir aşama.