AK Parti’ye sürpriz… Ankara’dan geldi, tebdil-i kıyafet gezdi, yönetimi vatandaşa sordu

KiLiS BELEDiYE BASKANI HASAN KARA BURSA VALiSi iZZETTiN KUCUK BUYUKSEHiR BELEDiYE BASKANI ALiNUR AKTAS BTSO BASKANI iBRAHiM BURKAY
KiLiS BELEDiYE BASKANI HASAN KARA BURSA VALiSi iZZETTiN KUCUK BUYUKSEHiR BELEDiYE BASKANI ALiNUR AKTAS BTSO BASKANI iBRAHiM BURKAY

Telefonda… AK Parti Genel Merkezi’nin karar verilen katlarında görüşmelere katılan, partinin kılcal damarlarını iyi tanıyan eski bir dostla sohbet ediyorduk.
“Bursalılar olarak gelişmeyi atladınız” dediğinde kulaklarımızı daha da açtık:
“AK Parti Genel Merkezi farklı bir yol izliyor. Seçim döneminde adaylar, kongre döneminde de teşkilat için vatandaşa görüş soruyor.”
Şunu söyledi:
“Genel Merkez tarafından görevlendirilen deneyimli bir siyasetçi, hakkında karar verilecek kente gidiyor, o kentin teşkilatı ve milletvekillerine haber vermeksizin sokaklarda geziyor, insanlarla sohbet ediyor.”
Şunun altını çizdi:
“Görevlendirilen kişi tebdil-i kıyafetle sokaklarda geziyor. Camilere gidip cemaatle sohbet ediyor, çarşıları dolaşıyor, kahvehane ve çay ocaklarında oturuyor, berberler ve bakkallarla konuşuyor.”
İlgimizi çeken şu oldu:
“Bursa için 2 dönem Kilis Milletvekilliği, geçen dönem de Kilis Belediye Başkanlığı yapan, Hasan Kara görevlendirildi. Vekilimiz 2.5 yıl önce Kilis Belediye Başkanı olarak Bursa protokolünü ağırlamıştı.”
Şöyle devam etti:
“Geçmiş dönem milletvekilimiz ve belediye başkanımız Bursa’ya geldi, köşe bucak gezdi, raporunu da yazıp Genel Merkez’e verdi. Hatta bu rapor üzerinden ilk değerlendirmeler bile yapıldı.”
Bu noktada…
“Teşkilatla ilgili karar verilirken tek kriter bu tebdil-i kıyafet sohbetlerden çıkan izlenim mi olacak?” diye sorduk.
Çünkü, tanıdığı olsa da kenti tanımayan biri yanlış izlenim edinebilir.
Şu cevabı verdi:
“Değil elbette. AK Parti’nin karar mekanizması gereği milletvekillerine il teşkilatıyla ilgili görüşleri soruldu. Belediye başkanlarının düşünceleri alındı. Hatta yönetimlerde bulunan kimi isimlerle de görüşüldü.”
Şunu da ekledi:
“Tüm bunların değerlendirilmesinden sonra, diğer illerde olduğu gibi İl Başkanı’nın kongrede devam edip etmeyeceğine karar verilecek.”
Telefonu kapatırken…
AK Parti’nin 2019 yerel seçimi öncesi aday belirleme sürecinde de kent merkezi ve ilçelerde tebdil-i kıyafet gezilerle vatandaşın düşüncesini öğrenmeye çalıştığı aklımıza geldi.
Anlaşılan o ki, yöntem kalıcı hale gelmiş.