50 ülke sanal konferansta buluştu, Panorama Müze dünya galası yaptı

OSMANGAZi BELEDiYE BASKANI MUSTAFA DUNDAR
OSMANGAZi BELEDiYE BASKANI MUSTAFA DUNDAR

2 yıl önceydi… Uluslararası Panorama Konseyi ilk kez Türkiye’de toplantı yapmayı kabul etti ve 27. toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi.
O organizasyona…
Panorama 1326 Fetih Müzesi Direktörü Orhan Mollasalih de katıldı ve ikili temaslar sonucu Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson’ı açılış hazırlıkları yapılan Panorama 1326 Fetih Müzesi’ne davet etti.
Bunun üzerine…
Konsey’in Brezilyalı başkanı Thompson müzeyi görmek için Bursa’ya geçti. Gezdikten sonra da hayranlığını şöyle dile getirdi:
“İyi ki Türkiye ile aynı yarım kürede değiliz. O zaman bu yarımkürenin en muazzam Panorama Müzesi’nin Brezilya’da olduğunu söyleyemeyecektik.”
Bununla birlikte…
“Fetih Müzesi, savaş değil de tek barış müzesi” yorumunu yaptı.
İşte…
O ziyarette Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yaptığı teklifle Uluslararası Panorama Konseyi, geçen yıl Amerika’nın New York kenti toplantısından sonra bu yılki 29. toplantı için Bursa’yı seçti.
Ne var ki…
Pandemi nedeniyle fiili katılımla yapılamayan 29. Uluslararası Panorama Konseyi Dünya Konferansı dijital ortamda Osmangazi Belediyesi evsahipliğinde yapıldı ve 3 gün sürdü.
Açılış konuşmasında…
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, pandemi nedeniyle bir araya gelinemediğini vurgulayıp, “Sizleri ağırlamayı çok isterdim” dedi ve gelecek yıllarda yine Bursa’da toplanılması daveti yaptı.
Bunu da şu sözlerle katılımcılara duyurdu:
“Osmangazi sahip olduğu tarihi mekan ve değerler bakımından hem şanslı, hem de sorumluluğu olan bir yer. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak tarihi alanları ortaya çıkarmakla gurur duyuyoruz. Yaptıklarımızı sizlerin de görmesini arzu ediyoruz.”
Müze hakkında bilgiler verdikten sonra şunu vurguladı:
“Bursa içinde tarihi ve turistik bir aksı oluşturmak, 3 medeniyetin izlerini taşıyan tarihi mirası yaşatmak bizim hedefimiz. Bu mekanları ayağa kaldırmak için 11 yıldır aralıksız çalışıyoruz.”
Ardından…
Dijital ortamdan söz alan konuşmacılar da, gördüklerinden çok etkilendiklerini ifade ettiler ve “Şu an keşke orada olabilseydik” dediler.