100 bin kişi doğalgaza kavuşuyor… Cumhurbaşkanı’nın mitingde söz verdiği yasa Meclis’e geldi

AK PARTi GRUP BASKANVEKiLi MEHMET MUS VE HAKAN CAVUSOGLU BURSAYA OZEL DOGALGAZ YASASI iCiN ACIKLAMA
AK PARTi GRUP BASKANVEKiLi MEHMET MUS VE HAKAN CAVUSOGLU BURSAYA OZEL DOGALGAZ YASASI iCiN ACIKLAMA

İlk adımı… 25 Şubat 2020 günü bu sütunlardan duyurduk, ama konunun başlangıcı daha eskilere gidiyor.
Hakan Çavuşoğlu, 2011 genel seçimde milletvekili adayı olarak gittiği Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Millet ve Fatih mahalellerinde “evleri ruhsatsız olduğu için su, elektrik ve doğalgaz bağlanmadığı” şikayetiyle karşılaştı.
Sonrasında…
24 Mayıs 2018’de Başbakan Yardımcısı olarak katıldığı Olay TV’deki programımızda, tarihin en büyük imar barışı müjdesini verdi.
O yasa 6 Haziran 2018’de Meclis’ten geçti. Yasa yapı kayıt belgesi alan binalara elektrik, su ve doğalgaz bağlanmasını öngörüyordu. Ayrıca yıkım olmayacak, verilen idari para cezaları da kalkacaktı.
O süreci…
AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu şöyle anımsattı:
“Bursa’da büyük bir imarsız yapı stoğu var. Vatandaşımızı bu durumdan kurtulmaları için yapı kayıt belgesi almaya teşvik ettik. İl Çevre Müdürlüğümüz ve muhtarlarımızla toplantı yapıp tereddütleri giderdik.”
Şunu vurguladı:
“Yapı kayıt belgesi almaları halinde, hak ettikleri su, elektrik ve doğalgazın bağlanacağını söyledik. Su ve elektrik bağlandı, ama doğalgaz konusunda dağıtım şirketinin yorum farklılığı ortaya çıkınca kafalar karıştı.”
Bu noktada…
Hemşerilerinin yaşadığı bölgeler olması nedeniyle AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın da devreye girdi ve Ankara temaslarına başladı.
Devamını yine Çavuşoğlu anlattı:
“2019 yerel seçimi için gelen Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’i Vakıf ve Panayır mahallelerinde vatandaşımızla buluşturduk. Sorunu birinci elden Bakan’a duyurdular. Bakanımız da işin önemine tanıklık etti.”
Ardından…
AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’la yürüttükleri çalışmayı aktardı:
“O tarihten beri Enerji ile Çevre ve Şehircilik bakanlarımız ve Grup Başkanvekilimiz Mehmet Muş’la yasal düzenleme üzerinde çalışıyoruz.”
Şurası önemli:
“Cumhurbaşkanımız 2019 yerel seçimi öncesi Bursa mitinginde ‘Elektrik ve suyu nasıl çözmüşsek doğalgazı da bağlarız’ dedi. Sözü yerine geliyor.”
Nitekim…
TBMM Başkanlığı’na başvuruda teklif sahibi olarak Hakan Çavuşoğlu’nun imzası var. AK Parti Bursa milletvekillerinin hepsi imzalarıyla destek oldular.
Böylece…
Osmangazi, Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde 100 bin kişiyi doğalgaza kavuşturacak yasa dün itibariyle Meclis gündemine girdi.